Miért írogatja rengeteg ember hogy a magyar fiatalok nyomorognak külföldön, amikor ott egy mosogatónak sincsenek filléres gondjai?
A legtöbb nyugati városban egy szobát simán fenntart egy ilyen mosogató fiú, sok helyen egy kis garzonlakást is.
A legtöbb alacsony béres spórolni is tud.
A magyar alacsony béres örül ha egyáltalán be van fizetve minden számla.
Miért nyomatja sok ember mégis hogy ugyanúgy koplalás megy a gazdag Nyugaton is?
Azért, mert így nyugtatják a lelki világukat, hogy fosnak kimenni, és így bemesélik maguknak, hogy Nyugaton is úgy élnek hisz ott "Minden drágább!".
Közben meg a magyar kistermelők sírnak, hogy a külföldi inportált termékeket veszik a magyarok mert sokkal olcsóbb. :D
Talán mert én is kint éltem éveket, és láttam, hogy mennyire csóró a minimálbéres többség Londonban!!
A te mosogatófiúidnak annyi pénzük nem volt, hogy a lakbért rendesen fizessék egy fél szobáért!
- állandó probléma volt a lakbér fizetés
- utazási kártya ellopása a szobatárstól
- pénz kilopása szobatárs táskájából
- étel lopás a szekrényekből, hűtőből
- senki nem volt hajlandó wc papírt, szappant, vagy takarító eszközöket venni, a wc papírt konkrétan bezárva kellett tartani a szobában, fürdőben felejtett wc papírt a lányok fél nap alatt elhasználták, és senki nem pótolta
- egy nagy flakon sampont otthagytam a fürdőben, 1 hónap alatt elfogyott úgy, hogy én nem használtam
- 4 olyan lakótársam is volt, akik inkább 25-30 órát ültek a buszon mikor hazalátogattak magyarba, mert a fapados repülő túl drága volt nekik
- szórakozni senki nem járt, mert nem volt miből
- a bank redszeresen büntette a lakótársakat, mert mínuszba ment a számlájuk
Hirtelen ezek jutottak eszembe amik megtörténtek, de biztos sokmindent lehetne még írni.
Nyílván van ezer ellenpélda is, de saját tapsztalatom szerint a minimálbért keresők többségére a fent részletezett szegénység jellemző.
Azért, mert a minimálbér mindenhol a minimál megélhetésre elég. Tök jól hangzik, hogy megkeresel 1000 fontot, ami 360 ezer Ft, és mekkora király vagy, de ebből elmegy 300 font egy szar szobára, kajára még 300, utazol, élsz kint és semmid sem marad.
Jelzem itthon sem egy nagy király fizu az a 360 ezer.
Tapasztalatból írom, megvan a havi 360, de saját lakásról, autóról, stb. álmodni sem merek. Arra elég, hogy hó végén 0-n legyen az ember.
Csak egy albérlet 100 ezer+, és akkor nem éltél még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!