A magyar ember miért ilyen szűk látókörű (lent)?
Üdv.
Sokszor gondolkoztam már ezen,de most felteszem elétek.
A magyar ember miért ennyire szűk látókörű és csökönyös amikor a szerencsét keresik és lottóznak?
Én úgy gondolom,hogy közelsem mindegy,hogy magyar lottón 1,3 mrd forintért (5.9m dollárért) vagy egy ÁTLAG amerikai MegaMillions lottófőnyereményért,ami átlagosan 85millió dollár (18,9 milliárd forint) és 148 millió dollár (32,9milliárd forint ) között van.
Azért jól látható ,hogy egy átlag MegaMillions lottó többtízszerese a magyar valaha volt legnagyobb lottó főnyereményének.
Arról nem beszélve ,hogy a MAX MegaMillions főnyeremény 656 m dollár (145milliárd forint ) körül volt.
Magyar ember miért ilyen "magyar" ,miért ad ugyanúgy 220 ft-ot 1,3mrd nyeremény esélyéért,ha 90+mrd-t is nyerhetne annyiból?
Oké,hogy van vele több gubanc ,mert repülgetni kell,utazgatni azért,akár tolmácsokat vinni stb...
De kérdem én,ez a többtíz/százszor nagyobb főnyeremény ennyit nem ér meg?
Nézegettem párszor,a legnagyobb telitalálatot ketten vitték el,illetve ott 1:74-hez az aránya,hogy ha valakinek telitalálata van akkor még egy vagy több embernek van rajta kívül.
Míg ez "Magyarföldön" 1:52-höz.
Szerintem ekkora nyereménynél ,már nem is rossz maga a mutató.
Illetve utoljára 4 éve volt 2-nél több telitalálat,amikor hármat osztoztak a nyereményen,de szerintem fejenkénti 7 mrd még így is mérvadó.
Cicabogár, szerinted százezer eladott szelvény árából lehet nyereményként többet visszaosztani vagy 15 millió szelvény árából?
Vagy a lottó jótékonysági alapból fizeti a nyereményeket szerinted?
Te sokkal hülyébb vagy, mint amilyennek kinézel...
Ne azt számold, hogy hányan nyerték a főnyereményt, te agyahagyott...
Az USA lakossága 318 millió fő. Magyarországé 9,5 millió. Tehát az usában durván 32x annyian élnek, mint Magyarországon.
Ha azt feltételezzük, hogy ugyan annyian vesznek lottót itthon, mint kint már akkor is egyértelmű, hogy 32x annyi bevétele van a Megamillionsnak, mint a magyar lottónak (ami mondjuk nem igaz, mert sokkal kevesebbet kell adózniuk, hiszen az USA lottónyeremény ADÓZATLAN, míg a magyart leadózza a nyertes helyett a szerencsejáték ZRT, tehát amikor te 1 mrd forintot nyersz az a valóságban jóval több, de ettől tekintsünk el).
Na, azért van ott nagyobb nyeremény, mert több a lottótársaság bevétele. Ilyen rohadt egyszerű.
"miért ad ugyanúgy 220 ft-ot"
"Oké,hogy van vele több gubanc ,mert repülgetni kell,utazgatni azért,akár tolmácsokat vinni stb... "
Mert így kifizet 200ft-t egy lottóért, amivel nyel 1,3 milliárdot, amiből az ük ük ük unokái is luxusban fognak élni, amúgy meg egy szelvény 50e be kerülne.
Ilyen telhetetlen embert, mint te vagy kérdező, még nem hordott a Föld a hátán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!