Miért írogatja rengeteg ember hogy a magyar fiatalok nyomorognak külföldön, amikor ott egy mosogatónak sincsenek filléres gondjai?
A legtöbb nyugati városban egy szobát simán fenntart egy ilyen mosogató fiú, sok helyen egy kis garzonlakást is.
A legtöbb alacsony béres spórolni is tud.
A magyar alacsony béres örül ha egyáltalán be van fizetve minden számla.
Miért nyomatja sok ember mégis hogy ugyanúgy koplalás megy a gazdag Nyugaton is?
hova szórna.
az ételt rendeli...mert az jár.
sörözik a kocsmában hétvégente mert az jár.
autóval jár mert az jár.
stb
Vidékre, ahol megkap valaki 150 nettót? Vicc.
Egyébként nem járok kocsival, mert nem éri meg. És a maradék 200 nem csak kajára megy el.
Egyébként igen, rendelem a kaját, mert reggeltől estig dolgozom, és nincs időm főzni sem.
Szerintem is életképtelen.
Én érdekes módon munka mellett is tudtam magamnak főzni és nem rendelgettem a 15-20 eurós ebédeket.
Helyette 5 euróból megfőztem.
Én egyetemistaként havi 30 ezerért béreltem egy 25 négyzetméteres szobát egyedül, rezsivel együtt. Volt még két lakótársam, de kit érdekel? Minek fizessek 100 ezret egy teljes lakásért, nem vagyok én remete, hogy ne tűrjek meg magam mellett még 2-3 embert.
Ezek mellett havi 30-45 ezer közötti összegből kajáltam, pedig elég sokat eszek. Veszel 10 tojást, az vagy 350 forint, abból tudsz reggel sütni bundás kenyeret, vagy akár délután is egy rántottát. Fél kiló csirkemell olyan 700 forint, hozzá 250gramm rizs 200 forint, ebből 2 napig ebédelsz, este megcsinálod 20 perc alatt és kész. Szóval két napi kajálás kijött kb. 1300 forintból. És ha mondjuk pizzát rendeltem vagy vettem egy sört, csokit vagy chipset, akkor se mentem két napra 3000 fölé.
Szóval albidíj, rezsi és kaja kinn volt 60-70 ezerből és nem nélkülöztem.
Ne haragudjatok, De szerintem nektek fogalmatok sincs egy normális, XX. századi elvárható európai életszínvonalról.
Ha családos ember vagy, (lakás, vagy családi ház, egy gyermek, egy autó, minimális kultúra vagy szórakozás)
csak abban az esetben éri meg külföldön dolgoznod, ha nyomorogsz.
Tudom, mert végig csináltam, és megérte!
A fiatalok azt hitték, hogy a Kánaánba érkeztek, és övék a világ.
15 évvel ezelőtt 70 ropis telefonszámla, 300 EURO elszórva egy éjszaka, és a többi.
Majd fizu után egy héttel én adtam nekik a kaját, hogy legalább melózni legyen erejük.
A napi 5 EURO pedig édes kevés megélhetésre. Abból max. csak vegetálni lehet.
Legalább 8, de inkább 10 EURO az a napi kvóta, amiből meglehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!