Budapesten tényleg havi több száz ember kerül az utcára az albérletlufi miatt?
Egyszerűen a megnőtt tarifát nem tudják fizetni így utcára kerülnek...
Ez mégis micsoda?
Ilyen kapitalizmust akartunk?
Szerintem mindenki annyiért adja ki a lakását, amennyiért akarja. Én is fel lehetnék háborodva, hogy a szomszéd nem akarja odaadni a vadi új bmw-jét. Pedig nem is használja minden nap.
A lakáskiadás egy befektetés, nem szeretet szolgálat.
A kapitalizmus nem akarás kérdése.
Igen, mert 450 ezres áron képesek kiadni délalföldi kis városkákban a garzonjaikat szállodaként, budapesti belvárosi áron.
Budapesti, belvárosi panorámás szálloda étkezéssel, nettel.
Ugyanannyiért dél alföldi csöves kisvárosban garzon "szálloda"...
" Szerintem mindenki annyiért adja ki a lakását, amennyiért akarja. Én is fel lehetnék háborodva, hogy a szomszéd nem akarja odaadni a vadi új bmw-jét. Pedig nem is használja minden nap. "
Ja, csak az összes kapzsi földobja az ingatlanját irreálbérért.
"A lakáskiadás egy befektetés, nem szeretet szolgálat."
Főleg, hogy a jóléti rendszer attól jóléti, hogy szükségtelen az embereknek a profit, mint elsődleges cél.
"A kapitalizmus nem akarás kérdése."
Akkor mi? Kényszer. Ennyi. Egy igazságos rendszert meg lehurrognak. Vagy rendszereket.
Fogd már föl, hogy mi 2 külön személy vagyunk.
És csak ezen a fórumon van az, hogy mindenki örvend az 500% os emelésnek, kivéve pár embert.
Havi 60 ezer törlesztővel már olyan lakást tudsz venni amit havi 80-ért ki lehet adni.
Mindenki veszi mint a hülye hitelre és kiadja. Meg az is akinek a pénze eddig a bankba volt de már semmi kamatot nem adnak ott. Meg a CSOK is generált vásárlókat.
Munkaerőhiány van így jönnek fel dolgozni így van is aki kiveszi arra az 1 évre amíg ő is tud hitelt felvenni.
Meg ott az Airbnb, senki nem adózik, itt esetleg várható valami szabályozás.
Majd ha növekszik a kamat és nem lesz ilyen olcsó a hitel akkor eshet a kereslet.
Én börtönbe zárnám azt az ingatlanost, sőt, olyan rendszert alakítakék ki, ami illegálissá teszi egy üzlet évenkénti 10% nál több profit szerzését, mert szakadékot teremt és fölhalmoz egy csomó pénzt pár ember kezében, ami rontja a civilizáció hatásfokát.
Undorító, hogy milyen elvetemült embereket szült ez a kapitalizmus. Cél? A profit. Még véletlen sem a fejlődés. Mindenki a szärkupac tetején szeretne uralkodni, basáskodni, mert onnan jobb a kilátás.
nem.
Ezen kívül ez csak balázs és az alteregó(i), haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló
(azért arra, hogy miért hazudozol a kérdéseidben - lsd. arab alapjövedelem - válaszolhatnál bazsi a következő hülye kérés kiírása előtt)
"Én börtönbe zárnám azt az ingatlanost, sőt, olyan rendszert alakítakék ki, ami illegálissá teszi egy üzlet évenkénti 10% nál több profit szerzését"
Ezt kifejtenéd kérlek? Mert így szerintem nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!