Most akkor mit tehetek?
Az interneten vásároltam egy Iphone 4s mobiltelefont. A hirdetésben 16 Gb szerepelt, aztán ki javította a hirdető 8GB-re. De ezt csak akkor láttam amikor már megvásároltam és nálam volt. Üzenetben nem kérdeztem rá a belső tárhelyre. Csak 2 képem van, az egyiken még 16GB a másikon már 8GB szerepel a leírásban.
Azt mondja az eladó hogy először azért volt 16GB mert figyelmetlen volt, és aztán javította ki 8GB-re.
Attól függ, hol vetted, melyik oldalon, magánszemélytől vagy sem.
Ha vállalkozó, cég, stb, akkor elállhatsz a vásárlástól - ha magánszemély, akkor nem.
Illetve ha Vaterán vetted, akkor hivatkozhatsz arra, hogy megtévesztett az eladó, nem az aukció leírásának megfelelő telefont kaptad.
Ha Jófogáson, magánszemélytől, akkor is megpróbálhatsz egyezkedni vele - de akkor elég reménytelen...
Feljelenteni???? Miért is???
Elküldted a pénzt és nem kaptál semmit vagy féltéglát kaptál? Nem, akkor mi köze lenne a rendőrségnek ehhez?
Az eladóval próbáltál már egyezkedni (termék visszavétele vagy az árának részleges csökkentése) vagy rögtön a feljelentésen jár az eszed?
És még mindig nem derült ki, hogy hol vetted? Fogadjunk, hogy a Jófogáson, mert a Vaterán nem lehet licitált aukción változtatni. Nem értem, miért nem megbízható oldalon vásárolnak az emberek, miért kockáztatják a pénzüket... mert olcsóbb? de ha nem azt kapod, amit meghirdettek, akkor mégsem olcsóbb...
Igen, a Jófogáson vásároltam. :/
Akkor ezt megszívtam most?
Már megbocsáss, de olyan érzésem van, hogy magammal beszélgetek - Te olvasod, amit én írok? Mert reakció nemigen jön rá...
"Az eladóval próbáltál már egyezkedni (termék visszavétele vagy az árának részleges csökkentése) ...? "
Hát, akkor sajnos nem nagyon tudsz mit tenni... Esetleg megpróbálhatod a fogyasztóvédelmet, de sok reményt ne fűzz hozzá...
100x elmondtuk már többen is, ráadásul mindenhol ez folyik még a csapból is: CSAK olyan oldalról érdemes vásárolni, ahol ÉRTÉKELÉSSEL RENDELKEZNEK AZ ELADÓK, lehetőleg jó sok pozitívval - negatívok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!