Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A jótállási jegy akkor is...

A jótállási jegy akkor is érvényes, ha továbbítottam a terméket?

Figyelt kérdés

Vásároltam, majd meguntam és garancia időn belül eladtam az eredeti számlával és jótállással a mosógépet, ami az új tulajnál elromlott.

Az üzlet arra hivatkozik, hogy mivel újra értékesítve lett, ezért elveszítette a garanciát. Ez nonszensz!

2016. dec. 19. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Fogyasztóvédőket kérdezd meg, szerintem ez nem állja meg a helyét.

Az biztos, hogy használt termék értékesítése esetén neked, mint eladónak fél év szavatosságot kell adnod, ami annyit jelent, hogy amikor eladtad a terméket, akkor hibátlannak kellett lennie.

2016. dec. 19. 12:24
 2/5 anonim ***** válasza:

#Kérdező: Egyáltalán miért te foglalkozol ezzel a problémával? Egyébként az hogy nem te viszed a boltba, nem jelent semmit. A jótállási jegyen egyébként sincs rajta a vevő neve.

#1:"Az biztos, hogy használt termék értékesítése esetén neked, fél év szavatosságot kell adnod": Nem kell.

2016. dec. 19. 15:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor olvasd el ezt:

[link]

Annyiban valóban tévedtem, hogy egy év szavatosságot köteles rá adni.

2016. dec. 19. 23:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Tulajdonosváltozás nem érinti a jótállást. Egyrészről, ezt a Ptk. is kimondja (6:171.§). Másrészről, a jótállási jegy egy bemutatásra szóló értékpapír, és ahogyan a neve is mutatja, azt illeti meg a jog, aki a jegyet felmutatja.
2016. dec. 19. 23:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Mondja meg az új tulaj az üzletnek, hogy a fogyasztóvédelem ilyen miatt röhögve szénné bírságolja őket, ne az ő idejét rabolják feleslegesen.
2016. dec. 19. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!