Ha a diákigazolványom október 31 -éig érvényes, az október 30 -án vásárolt havi diák BKV jegy érvényes lesz november végéig?
Egyszer megkérdeztem a metróban az ellenőrt, ő azt mondta, hogy igen, viszont hallotam olyat is, hogy nem. Szeretném kihasználni még azt a +1 hónapot :P
Valaki tudja ezt biztosan? Köszönöm! :)
Pedig érvényes, ha október 31-én megveszed a bérletet az a ráírt érvényesség végéig jó lesz.
"A 2015/2016-os tanévre, illetve annak második félévére érvényes diákigazolványokkal a kedvezményes utazási lehetőség 2016. október 31-éig vehető igénybe: legkésőbb ezzel a kezdőnappal váltható kedvezményes bérlet, ami a rajta feltüntetett érvényességi időn belül, de legkésőbb 2016. december 1-jén 02:00 óráig használható utazásra."
Szerintem nem érvényes.
A diákbérlet csak ÉRVÉNYES diákigazolvánnyal együtt használható. Vásárláskor senki nem kíváncsi rá, hogy van e diákod egyáltalán, gondolj bele, biztos vett már édesanyád is neked bérletet, pedig neki nincs diákigazolványa.
Egyébként meg ha úgy lenne ahogy írod, mivel bizonyítod azt, hogy te a bérletet nem elsején vetted, amikor már nem érvényes a diákod.
Nem érvényes, nekem szóltak hogy ugye tudom hogy nem lesz érvényes utána?!
Kedvezményes tanulóbérletet csak érvényes diákigazolvánnyal vagy az oktatási igazolványokról szóló, 362/2011. (XII. 30.) számú kormányrendelet szerinti ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet használni. Ezek nélkül a bérletszelvény nem érvényes, utazásra nem jogosít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!