JOGI KEPVISELET. Tulajdonom elado és a Vevo egy fiatal jogasz. Ezenfelul az O Edesapja Ugyvedi irodat vezett. Kepviselheti O magat, vagy Edesapja kepviselheti Ot az adas-vetelkor szerzodesben? En ugy tudom ez CONFLICT OF INTEREST.
Képviselheti.
Minden további (és minden részrehajlás) nélkül.
Még annyit, hogy a vevő magát képviselheti, de az ingatlan adásvételi szerződést, amelyben vevőként van megjelölve, nem ellenjegyezheti.
Az apja viszont igen.
Talán ott téved a kérdező, hogy azt gondolja, a kontraktusd kiszerkesztése és ellenjegyzése is a képviselet valamilyen formája.
Kérdezőnek:
A vevőd minden további nélkül képviselheti magát jogi ügyekben, annál is inkább, mert jogász. Ha ez a lehetőség adott a nem jogászok számára, akkor a jogi szakemberek számára úgy gondolom egyenesen nyilvánvaló.
Az ingatlanok érdemi adás-vételéhez a törvény megkívánja a szerződés jogász által történő ellenjegyzését.
Az ilyesmiben közreműködő ügyvédek, jogászok nem képviselik sem a vevőt, sem az eladót. Kötelesek részrehajlás nélkül, mindkét szerződő fél érdekeinek figyelembevételével tájékoztatást nyújtani, elmagyarázni és megértetni a felekkel a szerződés tartalmát és nyilatkoztatni őket, hogy azzal egyet értenek-e, tehát megvan-e mindkét részről a szerződési szándék. Meg a formalitások, stb-stb.
Ha a vevőd készpénzes és nincs semmi "csavar" az adás-vételben, akkor nincs mitől tartanod.
Ha részletfizetés játszana, vagy a szerződés bonyolultabbnak igérkezik a szokásosnál (eladó eladja, vevő megveszi, kifizeti, birtokba veszi, pont), akkor javaslom, nézz te inkább ügyvédet.
Az én sejtésem - kivált kp-s fizetés esetén - az, hogy a jogász vevőd nem akar olyan pénzt kifizetni egy idegen számára, amit megspórolhat az apja révén.
Kezdjük azzal, hogy egy szerződés ellenjegyzése nem képviselet.
Másrészt pedig miért ne "képviselhetné" az apa a fiát, vagy amennyiben az illető ügyvéd, saját magát? Ebben mi lenne az összeütközés?
Szerintem te azt sem tudod, mit beszélsz, de azért gratulálok, hogy sikerült ideböfögnöd egy angol kifejezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!