Mennyibe kerül egy teljes névvaltoztatás?
Meg szeretném változtatni a vezeték és a keresztnevem másra családi okok miatt.
Aki tudja hogy kb. mennyi anyagi vonzata van azt kérem írja le nekem.
Előre is köszönöm. :)
Van valami speciális indoka a névváltoztatásnak?
Olyanokra gondolok mint például, hogy a vezetékneved Pocs, Húgy, Búza, a keresztneved pedig Töhötöm vagy Béla.
Tóth Béláról, Kovács Lilire jó lesz?
(ennek tudom az árát!)
Wow. Sok az értelmes válasz.
Ha először csinálod életedben, akkor 10 ezer forint, amit az anyakönyvvezetőnél illetékbélyeg formában kell leróni. (Ha már nem első, akkor 50,000.-). Utána pedig jönnek azok az okmányok, amik nem ingyenesek. Pl. lehet h megint ki kell kérned az anyakönyvi kivonatodat, az 2000ft (ezt talán meg lehet úszni, ha ugyanott csinaltatod az új okmányokat - okmányiroda, ahol az anyakönyvi hivatal is van) meg a jogsi 4000.-, útlevél attól függ, de ezt megtalálod az okmányiroda honlapján. Személyi, lakcím, taj ingyenes. Aztán úgy hallom, néhány bank a bankkártya lecseréléséért is fizetett.
Szóval összesen úgy 10000-26000 ft, vagy lehet több, ha még ennél is több dolgot kell lecseréltetni (pl. diákigazolvány).
köszöm ezt az 1 értelmes választ 🖒
A többi meg sztem hagyunk. és képzeljetek elég jó indokom van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!