Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet megélni Magyarorszá...

Hogy lehet megélni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Úgy értem, egy olyan embernek akinek csak egy érettségije meg egy haszontalan (tényleg az mivel ezt a fajta munkát érettségihez szokták csak kötni) szakmája van, ÉS nincs saját lakása. Mert ugye Pesten egy albérlet 100-nál kezdődik kb, plusz rezsi plusz félmilla kaució stb. Egy fizetés meg úgy átlagban talán 100 körül. Még ha több is lenne valamivel, az rámenne az albérletre. Tényleg meg lehet élni valahogy ebben a kicseszett országban úgy, hogy nem szerzek húsz diplomát (bár abban is kételkedek hogy az segítene), nincs protekcióm meg stb stb? Főleg hasonló emberek tapasztalatait várnám. Köszönöm a normális válaszokat.
2016. nov. 14. 08:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
24%

Arra kell torekedni hogy legyen olyan tudasod, kepesseged ami nem havi 100 nettot er a munkaeropiacon.

Ha ilyen nincs akkor ne csodalkozz. Plane ha nem is akarsz tenni erte.

Az meg hogy te mit hiszel a diplomarol az teljesen irrelevans.

2016. nov. 14. 10:07
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell kell külön iskola a szerződéses katonasághoz. Haverom volt 3 évig, most újra gondolkodik rajta. Első hónapokban kiképzés van, de úgy tudom bér már akkor is jár. Később esetleg lehet menni altiszti iskolába.

Akik eleve annak tanulnak a felsőoktatásban, az más irány, ők tisztnek készülnek.

Egyébként semmi kivetnivalót nem találok abban, hogy Budapesten a belvárost cdak viszonylag tehetősebbek tehetik meg maguknak. Ez minden nagyvárosban így van.

2016. nov. 14. 10:27
 13/25 anonim ***** válasza:
46%

Mi a külvárosban (17 kerület) 60ert adunk ki kis garzonokat újépítésű társasházban. Tehát nem 100nal kezdődik. Ugyan itt 2 szobás lakást 90ert, ha azt ketten veszik ki az 45/fo...

Továbbá pesten a gyári munkás is többet keres, mint 100e, bármilyen irodai meló 150 korul kezdődik ami nem közalkalmazotti.

Így azért már nem olyan drága a helyzet. De a megoldás mindig az, hogy ne annyit tudj amiért csak százezret fizetnek.

2016. nov. 14. 11:57
 14/25 anonim ***** válasza:
72%

Sehogy nem lehet megélni így.

A magyar lakosság 75 % a fel van fegyverezve saját lakással és ezekkel kéne versenyezned a munkaerőpiacon is.

Nekik poénos bemenni annyiért dolgozni amiből a rezsi meg a kaja kijön, leszarják hogy neked lakbért is kéne fizetni valamiből.

Lépj le Nyugatra.

2016. nov. 14. 13:20
 15/25 anonim ***** válasza:
24%

Először is kezd azzal, hogy nem a kifogásokat keresed és nem úgy nézed a dolgokat, hogy "hogy nem lehet megoldani".

Bp-en meg nagyon nem 100 körül vannak a fizetések. Gyári melósról konkrétan tudok, akik 250-300-at keresnek, de egy sima titkárnő, érettségivel is hazavisz 200-at simán.

2016. nov. 14. 13:39
 16/25 A kérdező kommentje:
Az elég érdekes hogy irodai munkával lehet keresni, nekem is titkári végzettségem van és ahol dolgoztam ott 600-at adtak óránként nettóba. Az meg akárhogyan is számolom, 150re sem jön ki. Legtöbb amit kaptam óránként az a 730 volt egy munkahelyen. Egy jó diplomával tényleg el lehet helyezkedni, én valóban csak általánosítottam meg ez csak 'amit én gondolok róla'. De nekem nincsen, és szerintem más is van így vele. És valahogy nekünk is meg kéne élni.
2016. nov. 14. 14:09
 17/25 anonim ***** válasza:
22%
"valahogy" ti is megeltek.
2016. nov. 14. 14:33
 18/25 A kérdező kommentje:
Valahogy még a csöves is megél, igaz.
2016. nov. 14. 14:51
 19/25 anonim ***** válasza:
59%

Ha jobban akarsz elni, akkor azert neked is tenni kell. Amit most tudsz azt ennyire ertekeli a piac.

Persze konnyebb sirni mint cselekedni.

2016. nov. 14. 14:55
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

"Továbbá pesten a gyári munkás is többet keres, mint 100e, bármilyen irodai meló 150 korul kezdődik ami nem közalkalmazotti. "

aha, Pesten (9ker) irodai munka nettó 113e. .. tényleg 150 nél kezdődnek.

2016. nov. 14. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!