Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet megélni Magyarorszá...

Hogy lehet megélni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Úgy értem, egy olyan embernek akinek csak egy érettségije meg egy haszontalan (tényleg az mivel ezt a fajta munkát érettségihez szokták csak kötni) szakmája van, ÉS nincs saját lakása. Mert ugye Pesten egy albérlet 100-nál kezdődik kb, plusz rezsi plusz félmilla kaució stb. Egy fizetés meg úgy átlagban talán 100 körül. Még ha több is lenne valamivel, az rámenne az albérletre. Tényleg meg lehet élni valahogy ebben a kicseszett országban úgy, hogy nem szerzek húsz diplomát (bár abban is kételkedek hogy az segítene), nincs protekcióm meg stb stb? Főleg hasonló emberek tapasztalatait várnám. Köszönöm a normális válaszokat.
2016. nov. 14. 08:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
83%
Elmesz szerzodeses katonanak, ott biztositanak akar szallast is, van eleg szabadidod megtanulni angolul, utana kimesz kulszolgalatra, es ott eleg szep osszeget tudsz keresni, hogy akar egy lakasba is belevagjal, hiszen mivel van biztos munkad, ezert meg akar hitelt is kaphatsz melle, vagy akar a sok penzzel leszerelsz, elmesz kulfoldre, es elsz minimalberbol kenyelmesen. (megjegyzem, vannak alakulatok ahol eselyed sincsen kimenni kulszolgalatra, de ha jol tudom, Tatan kotelezoen viszik az embereket.)
2016. nov. 14. 09:01
 2/25 A kérdező kommentje:
Bocsánat azt elfelejtettem írni hogy nő vagyok.
2016. nov. 14. 09:07
 3/25 anonim ***** válasza:
43%

nem lakást kell bérelni, hanem szobát. És nem a belvárosban, hanem a külső részeken.

főállás mellett meg vagy másodállást vállalsz, vagy vállalkozást indítasz. Online sok minden megoldható amire kereslet is van és nem kell hozzá agysebésznek lenni.

2016. nov. 14. 09:09
 4/25 A kérdező kommentje:
Egyelőre annyiért bérlek a külvárosban egy 'lakást' mint amennyi a belvárosban egy szoba, de nem lehet ilyen helyen élni örökre. Itt meg az, hogy saját otthona legyen az embernek (az ilyennek mint én), lehetetlen. Vállalkozást indítani nem hinném hogy olyan borzasztó egyszerű lenne, a nagy büdös semmiből végzettség meg ismerősök nélkül. Tényleg lehetne vállalni 20 állást is, de akkor meg már nem mindegy hogy van-e egyáltalán lakás, ha az ember egy percet nincs otthon úgyse, és keres annyit hogy ki tudja fizetni az albérletet meg tudjon enni napi egy szenyát.
2016. nov. 14. 09:19
 5/25 anonim ***** válasza:
92%

Nincs 20 diplomám, csak egy, bár a munkámhoz pont az sem kell, nincs protekcióm, mégis jó munkám van. Nyelvtudás kellett hozzá, az megvolt. Aztán szépen lépegettem felfelé.

Egyedül megélek a fizetésemből.

Valahol el kell kezdeni. Szerintem az a gond, hogy sokan azt várják el, hogy azonnal szuper, jól fizető munkájuk legyen.

2016. nov. 14. 09:22
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Még kiegészítés az 5-öshöz. Amikor elkezdtem dolgozni én is mindenféle plusz munkát is elvállaltam. De akkor még fiatalabb voltam és nem volt megterhelő és élveztem is a pörgést.
2016. nov. 14. 09:23
 7/25 A kérdező kommentje:
A nyelvtudás az nekem is megvan, de csak angol az meg már alap hogy kell mindenhova és alap hogy van mindenkinek. Én nem azt várom el hogy egyből milliókat keressek, csak nem szeretnék 80ezerért napi 8 órát gürizni, aztán meg rohanni a másik helyre letolni még 4 órát óránként 400 Ft-ért, csak hogy egyáltalán legyen hol laknom.
2016. nov. 14. 09:33
 8/25 anonim ***** válasza:
91%

Röviden sehogy.

Női katonák is vannak. Nem feltétel, hogy férfi legyen az illető.

A jövőre úgy tudsz készülni, hogy a jelenben élsz, de a jövőre gondolsz. Nem kell egyből házat venni. Nem is lehet. Sem érettségi, sem egyetemi végzettséggel. Az elején le kell adni az elvárásokból és az igényekből. Nem csak egyedül lehet szobát bérelni,es erre van is sok példa. Akinek nincs pénze arra a luxusra (mert ma Magyarországon luxus a saját szoba vagy a saját lakás is a 20-onéveseknek), az bizony spórol, ahol tud.

A másik, hogy vidéken is van munka (igaz sokkal kevesebb) és olcsóbbak az albérletek. Igaz, vacak a fizu is, és ugyan olyan feszültség van, mint BP-n, csak kevesebb a politikai agresszió.

Érdemes gondolkodni nem csak BP-i környezetben is.

Külföldi betanított munkáskok Szlovákiában is többet keresnek, mint itt. Egy takarító Hollandiában annyit keres, mint itt egy mérnök. Igaz, a keresete felé elmegy szállásra és csak egy szobát kap, de 100 ezer forintot havonta félre tud rakni. Azaz 40 év múlva vehet egy garzon BP-n és nyomoroghat tovább, vagy kintmarad.

2016. nov. 14. 09:34
 9/25 A kérdező kommentje:

Hát elég szomorú. Ahhoz hogy valaki katona legyen, nem kell egyébként valami iskola? Nálunk anno voltak a rendvédelmisek külön, akik ilyen irányba mentek tovább.

De egyébként én is pont ugyanígy gondoltam. Nem tudom megéri-e egyáltalán élni ebben a helyzetben.

2016. nov. 14. 09:39
 10/25 anonim válasza:
58%
Munka nélkül meglehet, de ha dolgozol, annál rosszabb.
2016. nov. 14. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!