Hogy lehet megélni Magyarországon?
nem lakást kell bérelni, hanem szobát. És nem a belvárosban, hanem a külső részeken.
főállás mellett meg vagy másodállást vállalsz, vagy vállalkozást indítasz. Online sok minden megoldható amire kereslet is van és nem kell hozzá agysebésznek lenni.
Nincs 20 diplomám, csak egy, bár a munkámhoz pont az sem kell, nincs protekcióm, mégis jó munkám van. Nyelvtudás kellett hozzá, az megvolt. Aztán szépen lépegettem felfelé.
Egyedül megélek a fizetésemből.
Valahol el kell kezdeni. Szerintem az a gond, hogy sokan azt várják el, hogy azonnal szuper, jól fizető munkájuk legyen.
Röviden sehogy.
Női katonák is vannak. Nem feltétel, hogy férfi legyen az illető.
A jövőre úgy tudsz készülni, hogy a jelenben élsz, de a jövőre gondolsz. Nem kell egyből házat venni. Nem is lehet. Sem érettségi, sem egyetemi végzettséggel. Az elején le kell adni az elvárásokból és az igényekből. Nem csak egyedül lehet szobát bérelni,es erre van is sok példa. Akinek nincs pénze arra a luxusra (mert ma Magyarországon luxus a saját szoba vagy a saját lakás is a 20-onéveseknek), az bizony spórol, ahol tud.
A másik, hogy vidéken is van munka (igaz sokkal kevesebb) és olcsóbbak az albérletek. Igaz, vacak a fizu is, és ugyan olyan feszültség van, mint BP-n, csak kevesebb a politikai agresszió.
Érdemes gondolkodni nem csak BP-i környezetben is.
Külföldi betanított munkáskok Szlovákiában is többet keresnek, mint itt. Egy takarító Hollandiában annyit keres, mint itt egy mérnök. Igaz, a keresete felé elmegy szállásra és csak egy szobát kap, de 100 ezer forintot havonta félre tud rakni. Azaz 40 év múlva vehet egy garzon BP-n és nyomoroghat tovább, vagy kintmarad.
Hát elég szomorú. Ahhoz hogy valaki katona legyen, nem kell egyébként valami iskola? Nálunk anno voltak a rendvédelmisek külön, akik ilyen irányba mentek tovább.
De egyébként én is pont ugyanígy gondoltam. Nem tudom megéri-e egyáltalán élni ebben a helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!