Ha én kisebb anyagi kárt okozok valakinek, viszont amiben kárt tettem, annak a cseréje elég sokba kerülne, ha azzal a céggel végeztetné az illető a javítást, amelyik csinálta nekik korábban, akkor én köteles vagyok azt az összeget kifizetni?
Én jóval olcsóbban be tudnám hozzá szerezni az anyagot, én magam is meg tudnám oldani a javítást. Annyi, hogy más lenne a márkája, mint a korábbi, ami tízszer ennyibe került neki, de ugyanúgy néz ki, ugyanazt tudja, ezt ott is elmondták, ahol érdeklődtem. Hivatalosan én köteles lennék kifizetni a sértett félnek a jóval drágább verziót, mert mégis ő velük szeretné megcsináltatni?
A kérdés elméleti, ezért nem írtam konkrétumokat, csak kíváncsi vagyok.
Továbbra is - a cégek a legritkább esetben tök hülyék. Maximum kívülről tűnik úgy, mert nem ismersz minden körülményt.
Nálunk is volt ilyen "hozzáértő" kolléga aki hetekig nyomatta a rizsát, hogy miért vesszük meg a gépet 10 millióért, amikor van "ugyan olyan" 3 millióért is. Aztán addig keménykedett, amíg a vezetőség rommá sz0patta, csináltattak vele egy prezentációt, amiből kiderült, hogy az olcsóbb géppark:
- nem 10 év garanciális csak 3
- Nem garantált 25 év hozzá az alkatrészellátottság, csak 5
- Nincs MO-i márkaképviselete, akinél eredményesen reklamálni lehetne adott esetben
- Nem bővíthető
- Az éves üzemeltetési költsége ~ 1 millió forinttal drágább, mint a drága gépnek
Szóval azért a végén eléggé kiderült, hogy melyik éri meg jobban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!