Magyarországon több pénz kereshető egy mcdonalds franchiseal mint Nyugaton, hiszen nálunk alig kell bért fizetni a dolgozóknak?
Észrevettem hogy Nyugaton ugyanúgy 1 euróba kerül egy sajtburger ahogy nálunk is 300 huf körül van,de a nagyobb szendvicsek se lénygesen drágábbak a nyugati országokban a mekikben.
Tehát nálunk durvább profitot termelnek, mert minden egyéb költségük alacsonyabb mint Nyugaton, főleg az élőmunka költsége.
Nálunk jobb biznisz lehet ez mint mondjuk Németországban?
"Négyszer annyit esznek az osztrákok a mekikben? "
Elsiklottál az én kommentem felett. Pl. arányaiban több fogy a drágább termékekből, mint nálunk (lásd a példám a sajtburgerrel és a bigmaccel). Ez teljesen reális, hiszen a meki árai amúgy nagyon nem a hazai pénztárcára vannak szabva, így az emberek nálunk igyekeznek az olcsóbb termékeket választani.
"holott biztos, hogy nem ugyanaz a személy írja mindazokat a kérdéseket."
Ebben azért nem lennék olyan biztos. :D Ugyanazokat a kérdéseket írja ki, ugyanolyan megfogalmazással és érvekkel, ami elég gyanús. Ha nem is ugyanaz a személy lenne (amit erősen kétlek), akkor sem "illik" a szabályzat szerint megkérdezni újra és újra olyasvalamit, amiről már több tudat hasonló kérdés született.
Mert ő ír ki ugyanolyan kérdéseket, ha figyelemmel követed egy ideje a kategóriát, akkor biztosan találkoztál vele te is. Egy Séf fiú becenevű, egyébként Balázs nevű huszonéves srác, aki Ausztriában dolgozott Mekiben, de az alkoholproblémái miatt kirúgták és most is Ausztriában él munkanélküli segélyből, saját bevallása szerint alkoholista.
Néha beregisztrál ide egy új felhasználó névvel, megkérdezi 100. alkalommal is, hogy miért nem keres itthon egy mekis dolgozó ugyanannyit, mint nyugaton, esetleg véres munkásforradalmat vizionál, majd törlik a moderátorok és pár nap múlva az egész kezdődik elölről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!