Éves szabadság kivétele hogyan megoldható?
A munkahelyemen állandóan könyörögni kell, hogy az éves szabadságból akár egy napot is kiadjanak, arra hivatkozva, hogy most rengeteg munka van. Tudom, hogy a munkáltató rendelkezik a szabadság időpontjának beosztásával, nem is ez a problémám, hanem az, hogy szívességként érzékeltetik., ha kiadnak belőle napokat, pedig – korom miatt – évente 30 munkanapra vagyok jogosult. Mit lehet tenni, hogy minden évben kiadják az arra az évre járó szabadság mennyiségét?
Szabadságot hogyan adja ki a munkáltatótok? Tudtok előre tervezni? Mert szerintem az lenne a célszerű (mind a két félnek), ha előzetesen meg lehetne beszélni, hogy mikor adják ki egy-egy részét az éves szabinak. De a főnök szinte egyáltalán nem veszi ki a szabadságát, ezért egyáltalán nem megértő, és mindig a cég érdekeire hivatkozik, hogy szinte soha nem megfelelő az időpont. Ugyanakkor mérgesen kérdezi, hogy mire kell nekünk, akár egy-egy nap is…
Már hogyne érdekelné. Vagy a milliós mulasztási bírság nem kell nekik?
Egyébként pedig a NAVnak van kötelessége is, ez pedig a
tájékoztatás.
13
Munkaügyi kérdésben is tettél feljelentést? Hol? Gondolom, azután másik munkahelyet kerestél, mindegyik esetben.Ezt szeretném elkerülni, mert az én koromban már nem egyszerű az elhelyezkedés...
Úgy látom, nagyon érthetetlen, hogy papíron rendben van a dolog: mármint a szabadnapokkal kapcsolatosan, egyszerűen csak nem akarják kiadni... Ennek megoldására kell(ene) ötlet...
ne beszélj már hülyeséget, mulasztási bírságot a nav adózási, illeték ügyekben szabhat ki, a munkaügyhöz semmi köze.
Ezzel a területileg illetékes munkaügyi felügyelőséghez lehet és kell fordulni. MAjd ők ellenőrzik a szabadság-nyilvántartást, szabadság kiadását, bérszámfejtést, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!