Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Összetintázott egy buszjegyem...

Összetintázott egy buszjegyem egy 10 000 forintost, mert vizes lett a tárcám. Hol cserélhetem be egy újra a bankjegyet?

Figyelt kérdés

Két napja nagyon esett és a hátizsákom egy külsőbb rekeszében beázott a pénztárcám. A 10-es mellett még egy buszjegy volt ott, aminek befogta kicsit a pénz tetejét mindkét oldalán. Nem sokat, meg azt sem átláthatatlanul, de szeretném becserélni egy újra, mert félek hogy a boltban nem fogadnák el.

Hol lehetne becserélni ezt egy újra?

2016. szept. 21. 09:44
 1/7 kebot válasza:
100%
Magyar Nemzeti Bank, a főbejárathoz képest hátoldalán van a pénztár bejárata, az Amerikai nagykövetség mellett. Ott kicserélik.
2016. szept. 21. 10:16
 2/7 A kérdező kommentje:

Tessék? :D

Vidéki vagyok, kb 200-250 km-re Budapesttől. Oda-vissza utazással (vonaton) kb el is költeném azt a tízezrest.

Nincs ilyen hogy vidéken a bankok vagy a posták kicserélik?

2016. szept. 21. 10:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a bankoknál is próbálkozhatsz. Tegnap tőlem is bevettek egy kopott 20 ezrest.
2016. szept. 21. 10:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Bizony nem írt rossz választ az első válaszoló. csak az MNB köteles kicserélni.

A továbbiakat itt tudod elolvasni:

[link]

2016. szept. 21. 10:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
3-as, igen, próbálkozhat: a bankok becserélhetik, de a csere nem kötelező, a jóindulatukon múlik. Csak a címletváltás kötelező.
2016. szept. 21. 10:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Előbb próbálj vele boltban fizetni, vagy bankban feltenni a számládra. Jó eséllyel elfogadják, de ha nem, akkor sem vesztettél sokat.
2016. szept. 21. 13:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Bementem az első bankfiókba amit megláttam (ahol még ügyfél sem vagyok) és 5 percet sem voltam bent és kicserélték
2016. szept. 21. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!