Tegnap kaptam egy levelet a Nemzeti Adó és Vámhivataltól egy végzést mi szerint a rendelt 150 pár converse és hello kitty feltehetően hamisított mire számíthatok ha nem tudtam?
Ha végzést kaptál, abban nyilván leírják, hogy mire számíthatsz. A megsemmisítéshez pedig nem fogják a beleegyezésedet kérni, az nem kívánságműsor jelleggel működik.
(céget meg nem úgy indítunk, hogy előbb bevásárolunk, aztán utána aggódni kezdünk, ha jön a NAV)
" szerettem volna egy kis céget nyitni hogy bevételhez jussak"
Nem látom pontosan a helyzetet: végül is kiváltottad az egyéni vállalkozóit vagy anélkül rendelted meg a kínai termékeket? Ugyanis, ha nem váltottad ki, akkor nem azért fognak megbüntetni, mert hamis terméket rendeltél (bár ha előtte ettől az eladótól már rendeltél kisebb tételt és eladtad, akkor ez is baj lehet), hanem azért, mert vállalkozói nélkül akartál árulni.
Ha van vállalkozói és még nem érkezett Hozzád ettől az eladótól egy db sem, akkor tudsz hivatkozni arra, hogy nem tudtad: hamisított. Amíg nem kapod kézhez az árut, addig vélelmezheted, hogy eredeti.
Ja, és mindez akkor igaz, ha az Aliexpressen nincs feltüntetve, hogy replika. Ha fel van tüntetve, akkor az egész nem érvényes, amit írtam, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy nem tudtad.
"Magánszemélyként rendeltem meg és eszem ágában nem volt eladni míg meg nincsen a cég nyitva!"
Hát, ez bizony nem így működik... Előbb ki kell váltani a vállalkozóit és utána lehet rendelni, árulni.
És még mindig nem lehet tisztán látni az esetedet, ugyanis nem derült ki, hány db-ot rendeltél.Nyilván nem 2 db-ot, mert arra nem igazán fog a NAV lecsapni. De ha pl. 20 db-ot, akkor bizony nehéz lesz megmagyarázni a NAV-nak, hogy ezt magánszemélyként szeretted volna felhasználni - az viszont sokkal életszerűbb, hogy üzletszerűen, "feketén" akartad eladni.
Jaj, most látom, hogy a címben benne van a 150 pár - bocsánat (2,5 vagyok)
Hát igen, vállalkozói nélkül 150 pár cipőt venni... tényleg nem lesz egyszerű...
Meg azt ugye senki nem gondolhatja, hogy pl. 1.000 ft-ért lehet EREDETI Converse-t venni.
Mellesleg én is egyedül nevelem a gyerekemet kicsi kora óta, de soha nem jutott eszembe ilyen - inkább árultam kevesebb pénzt hozó, de legális dolgot.
Aztán a másik dolog:
Sajnálom, hogfy egyedül maradtál és átérzem a helyzeted, de 150 pár Converse cipő, ha csak 1.000 ft-jával is számolom, 150 ezer ft... Ezt nyilván előre ki kellett fizetned...
Nekem pl. nem is lenne ennyi pénzem megrendelni, mert nekem tényleg nincs pénzem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!