Ha 16000 forint értékben rendeltem terméket az egyesült államokból, mennyi vámra illetve áfára számíthatok?
mit vagy miket rendeltél mondjuk nem ártana tudni.. mobil tabletra a kötelezőeken kívül artisjust kapacitástól függően vám papírok kiállításától számítva 8 napon belül stb.. elektromos cigaretta és töltőre megint más .. meg 6 millió variáció van. ha pl műanyag papucsokat vettél megy rá 4000 huf áfa és vámbiztosíték 4750ft minimum!
A 11.000 értékű rendelésedet MINIMUM 14.000 forint terheli, speciális esetekben ennél jóval több is lehet,amit neked le kell nyilatkoznod büntetőjogi felelősséged tudatában. Ha nem tudsz reagálni, mert úristen és visszamondanád előtte megy raktárra a 4. naptól és várakozik, aminek a napi díja 4300+a termék vagy áfa 30%-a ezt nem tudom pontosan. Tehát a 11.000 ft-os termékedet akár plusz 20.000 ft egyéb költséggel is meg tudod terhelni, de gyorsan^^
hátizsák :D arra semmi extra nem szokott menni, csak a kötelező kivéve a szállító cég azaz a DHL extrái.
Legalsó limit vámkezelésnél kb átváltva rögzítve 2016-ban 12.500-12.900 huf, amit úgy számolj mindig, hogy a termék PLUSZ a szállítási költség (amit fizettél előre) ÖSSZESEN!
Tehát a 11.000 ingyen szállítással átment volna lassú szállítással.. igaz 15-20-30 napba telik és lehet elveszik, mert megesik (ha nem kaptál track numbert hozzá).
DHL és egyéb szállító cég ugyan gyors tényleg, de figyelni kell az ÖSSZESEN értékre, mert a törvény úgy rendelkezik, hogy az "összes érték" legyen a behozatal alapja. Továbbá pl egy DHL az üzletpolitikája miatt egy powerbank-ot akkor se hoz el neked, ha megkattansz, mert veszélyes hulladék és az feláras! (ha megtudod oldani, h egyáltalán elhozzák felvegyék neked).
A hátizsákod 11.000+5000 huf-fal átlépte a limitet, (és amúgy a dhl MINDENT) ezért vámkezelik. 11+5=16 ezer, erre 27% áfa azonnal az 20.320 HUF PLUSZ kötelezően egy vámbiztosíték 4725 FT = 25.045 FT. Továbbá mindent időre kell lenyilatkoznod, mert ha "takubakuzol" a 4. naptól a vámraktári napi költsége (, ahogy írtam 4000+áfa és 1 hétig tárolják. megvan a címed, úgyhogy ha itt elállsz a vásárlástól, a termék megy vissza, te elbuktad a teljes árát és akkor is fizetned kell a járulékos költségeket!).
Tehát a "FFúúú , de olcsón megúszom, megrendeltem kínából" 11.000 HUF-os hátizsákból, ha nem trükközgetsz és teszed, amit kell 25.000 ,-HUF lett és a kezedben van rendeléstől számítva 5-6 nap alatt! Fizetni kp-ban, pos terminálon kártyával kiszállításkor. Gratulálok, tényleg szép teljesítmény volt!^^ 11.000 -huf-ra 14.000 huf alap költség! árgép, árukeresőn megkaptad volna... biztos termék garanciával, elállási joggal stb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!