Beidéztek a rendőrségre 50 ezer forint alatti internetes büncselekmény elkövetéséért ami kb25-30 ezer ft. Milyen büntetésre számíthatok?
Ma kaptam egy idézést hogy jelenjek meg tanukénk a rendőrségen. Árulok telefontokokat az interneten már egy éve, és mai nap folyamán érkezett egy papir hogy jelenjek meg jövőhéten. Ezek szerint több száz vásárlóm közül pár nem kapta meg a terméket és ezért feljelentettek 50 ezer firint alatti internetes csalásért. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen büntetésre számíthatok? Vannak enyhítő körülmények? Pl a sok pozitív visszajelzés stb...
Kb a csalás értéke amivel vádolnap 25-30 ezer forint.. (1 telefontok 2500 ft).Remélem csak pénzbírság lesz belőle.
Válaszotok előre is köszönöm!
el leszel tiltva a zinternettől, az.
Egyébként szerintem csak pénzbírságra kell számítanod :)
ha valóban nem küldted el a telefonokat, akkor gebedj meg!
ha viszont elküldted, de nem kapták meg, akkor ott kezdődik, hogy jelezték e ezt az ügyfeleid. Ha nem jelezték és nem is tudják bizonyítani, hogy jelezték, akkor erre hivatkozhatsz szerintem.
Te a részedet tudod igazolni azzal, hogy bemutatod a számlákat, hogy te legálisan űzöd az ipart.
" Miután üzletszerű csalást követett el, és az egy
cselekménynek számít, így attól függetlenül, hogy hány sértett válik ismertté a nyomozóhatóság
előtt, várhatóan egy marasztaló ítélet születik Önnel szemben. Cselekménye szabálysértési
értékre elkövetett üzletszerű csalás vétségének minősül, ami miatt pénzbüntetésre, esetleg
közmunka büntetésre számíthat."
üzletszerű csalás, folytatólagosan, kis értékre
többszörösen minősített bűncselekmény
börtön lesz a vége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!