Beidéztek a rendőrségre 50 ezer forint alatti internetes büncselekmény elkövetéséért ami kb25-30 ezer ft. Milyen büntetésre számíthatok?
Ma kaptam egy idézést hogy jelenjek meg tanukénk a rendőrségen. Árulok telefontokokat az interneten már egy éve, és mai nap folyamán érkezett egy papir hogy jelenjek meg jövőhéten. Ezek szerint több száz vásárlóm közül pár nem kapta meg a terméket és ezért feljelentettek 50 ezer firint alatti internetes csalásért. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen büntetésre számíthatok? Vannak enyhítő körülmények? Pl a sok pozitív visszajelzés stb...
Kb a csalás értéke amivel vádolnap 25-30 ezer forint.. (1 telefontok 2500 ft).Remélem csak pénzbírság lesz belőle.
Válaszotok előre is köszönöm!
de nem folytatólagos mert ez az első eset hogy feljelentettek, 50 ezer alatt van (kb25 ezer lehet), és ez sem 1 hét alatt gyült össze hanem 1 év alatt, sosem álltam még bíróság előtt, sosem büntettek meg semmiért, akkor max felfüggeaztettet kaphatok+pénzbirság/közmunka.
Am sem ültethetnek le mert édesanyámnak tavaly agyvérzése volt és mivel 56 éves és ketten élünk és nincs aki segitsen neki ha engem bezárnak, a bíróság ezt is figyelembe veszi.
Valaki feljelentett 2500 ft ért?
Ha eltünteted a bizonyítékokat akkor nem derül ki a többi és nem tudják azokat így figyelembe venni.Gondolom email-ban vagy facen beszéltétek meg.Egyszerūen töröld a beszélgetéseket.
Hiába törlöm a beszélgetést ha a sértettnek megvan.
Ma érdeklődtem nyomozó ismerösömtől, elzárást semmiképp sem kaphatok mert nem vagyok veszéjjel a társadalomra, meg 50 ezer forint alatt vagyok hiába üzletszerű.
Legfeljebb pénzbirság, közérdekü munka lesz belőle.
Azt mondta ez ahhoz édes kevés hogy börtönbe kerüljek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!