Budapesten meddig fog romlani az életszínvonal? Hiszen már sokszor egy teljes havi minimálbért kérnek el egy szobáért! Ilyen nyomor LOndonban sincs, mi lesz így?
a magyarokat nem zavarja hogy a megélhetési költségek teljesen elszakadtak a bérektől?
Budapesten pl egy takarító választhat : vagy beköltözik harmadmagával egy szobába nyomorogni, vagy mamival lakik, ha van olyan szerencsés hogy ott élnek a szülei is.
Meddig fog még süllyedni Budapesten az életnívó?
Az árak az egekben, a külföldi turisták meg külföldi expat dolgozók felnyomják az albérletárakat a magyar munkásosztály meg nyomorog a fővárosban!
Meddig lesz ez még így?
"meg akarok élni a béremből! "
Meg is élsz! De tudd hol a helyed! Nehogy már úgy és olyan módban akarj élni, mint aki elért valamit az életben! Én sem vágyom Ferrarira, mert tudom, hogy nem az az én szintem. A fizetésedhez igazítsd a vágyaidat, akkor leszel elégedett. Javaslom hallgass egy kis Brian Tracyt. Bár aki semmit nem akar az élettől, annak majdnem mindegy.
Budapesten nem tudnék megélni melósként az fix..
max szobatársakkal nyomorgva...
kösz nem..
"16:04, persze, lehet a Nyóckerben a Hős utcában is lakást/szobát bérelni pár ezer forintért, az már ugye más kérdés, hogy pár napra rá kirámolják, őt pedig megölik.
"
Megint ez a szándékos félremagyarázás. Proliknál látom ez a divat. Mindegy is, nem véletlen tart ott az ún. "kisember" ahol.
17:00, akkor magyarázd el légyszíves, lehetőleg ilyen populista lózungok nélkül hogy "ez mind a kisember hibája, miért nem választ jólfizető szakmát", ilyen szintű ostobaságokat az MLM-huszárok szoktak mantrázni. Azonkívül a "kisember" melós gyakorlatilag az egyetlen, aki értéket teremt ebben az országban, ahol 2 millió aktív dolgozó tart el 8 millió parazitát.
Erről pedig ennyit, ide egy pontot kérek.
Addig fog csökkenni az életszínvonal Bp.-n, amíg a kihaló félben lévő vidéki falvakból kénytelenek felköltözni.
És igen, tényleg elég szar, sokan 2-3an is laknak egy szobában, olyan nyomor van mint Mexikóban kb.
De amint elfogy az utánpótlás vidékről, akkor lemennek az ingatlan és albérlet árak is a normál szintre.
17:04!
Ezek nem lózungok. Csak könnyebb beállítani annak, mint tenni valamit magadért. Én már leírtam a kérdezőnek egy másik nickneve alatt, hogy én is voltam mosogató 4,5 évig, dolgoztam mint az állat, sokszor szabadnap nélkül, de köszöntem, abból a világból elég volt. És a kemény munka mellett volt erőm önképzésre, önmagam fejlesztésére, és láss csodát, ma 2 cégem van, mindegyikük jól megy. Nekem ezért érdekes amikor az emberek csak panaszkodnak, holott, ha kicsit is akarnának jobban élni, jobbak lenni, tehetnének érte, csak a többség sajnos sza*ik az egészre, inkább eldolgozgat, mert szerinte az az értékteremtés. Nem az. Én is mosogattam, semmi értéket nem termeltem, a munkámat egy majom vagy robot is képes lett volna elvégezni. Ez az ami erőt adott, hogy továbbálljak, mert ennél többre vagyok képes.
17:10, többek közt ezért (is) kell rendbetenni a vidéket. Arról nem is szólva, hogy minél többen élnek valahol, annál élhetetlenebb lesz az a közeg. Hasonlítsd össze mondjuk New York belvárosát Szigetvárral vagy Péccsel, és döntsd el, hol jobb élni.
17:23, én értem, mit akarsz mondani, de amit felvázoltál, egyszerűen nem működhet minden embernél. Kezdjük ott, hogy ehhez tömérdek szerencse kell. Másrészt, hogy mi a hiányszakma és mi a büfészakma, ez állandóan változik. A logikád szerint az ember mást se csinálhatna, mint rohangálhatna állástól álláig, átképzéstől átképzésig, és imádkozhat, hogy ne telítődjön az, amit csinál. Ha mindenki vállalkozik, senki nem fog kenyeret sütni, elvinni a szemetet, felszolgálni az étteremben a sült csirt, autóbuszt vezetni, és így tovább.
Amúgy meg írtam a munkásszállókat, diákszállókat, csak hát valakiknek ez ugye nem érdeke hogy ilyeneket építsenek, nehogymá' rontsa a piacukat. Pontosan maga a vadkapitalizmus az, ami lehetetlenné teszi az átlagmelósnak, hogy megfelelő árért cserébe értéket teremtsen. Nem jókedvéből tiplizik le Németbe vagy Spanyolba, vagy kár Amerikába, hanem mert amit kap, az lónak a fsza, a hájas seggű nagyfőnök meg ötször annyiért pasziánszozik egész nap a kényelmes klimatizált irodában.
Nagyon szomorú dolog, ha szerinted ez így teljesen rendben van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!