A magyar vállalkozók miért csinálják Nyugaton is ugyanazt mint Magyarországon, holott ott sokkal jobb a gazdasági környezet?
Otthon ugye rá tudják fogni a sok adóra hogy simlizni kell. sok adó, sok áfa, simlizünk mert muszáj!
De ugyanezt csinálják Nyugaton is!!
700 euróért akarnak dolgoztatni olyan országokban (nem egy hirdetést láttam már hogy szakképzett szakácsokat kerestek ennyiért Ausztriába!!! magyarok) ahol a munkanélküli segély is több ennél.
Miért ilyen a magyar vállalkozó hogy a dolgozót éheztetné de ő meg dőzsöljön és minél több és több legyen neki?
Itt Nyugaton már a többség tudja hogy arabnak kínainak töröknek magyarnak!! nem szabad dolgozni mert simlisek.
Miért vagyunk ilyen balkáni nép hogy ennyire szivatjuk a saját fajtánkat?
Az 50 év szocializmusban megszokták hogy ők ingyen élnek, persze egyenlőbben a dolgozóknál. Például kapun belüli munkanélküliként vagy sok felesleges naplopó vezetőként. Meg azt is megszokták hogy az akkori parancsuralmi rendszerben nem pénzért dolgoztatnak másokat hanem legtöbbször ingyen és persze nem az akkori népgazdasági érdekből hanem kapzsi magánérdekből. Így aztán legszívesebben ma is ugyanezt tennék ha nem lenne például kötelező minimálbér.
A kérdésben említett arab is azt szokta meg hogy a hazájában alanyi jogon havi 600 000 Ft-nyi juttatás jár az olajból. A kínai komcsi úgyszintén agymosott.
Na Balázska, végre egy jó téma.
Sajnos a legtöbb magyar nem a magas adóterhek miatt nem fizet adót, hanem mert nem akar. Ez meglátszik tőlünk nyugatabbra lévőknél is. A nagy többség, tisztelet a kivételnek, egyszerűen adózni nem akar, semmi más nincs mögötte. Angliában vagyok vállalkozó, tisztán csinálok mindent, így is bőven megéri. Ismerek embereket, akik pedig azt a kicsit is el akarják csalni, persze ha lebuknak és fizetik a több ezres büntetést, akkor a brit állam a rossz.
"Szokásos "szidjuk a jól menő vállalkozókat és sok pénzt akarok magamnak, de én nem istenért sem vállalkoznék mert kockázatos és tenni is kell érte" kérdés."
Tehát az adócsaló, simliző vállalkozó lenne a jól menő vállalkozó?
Bér alatt dolgoztató vállalkozó a jól menő vállalkozó?
Tudom, szerinted ők az életképesek.
Aztán csodálkoznak hogy szar körülményekért, szar munkát kapnak.
Simliznek a bejelentéssel, létminimum alatti fizetést adnak.
Ez lenne a jól menő vállalkozók?
Vagy az már nem számít hogy a dolgozónak nem megy jól?
"Szokásos "szidjuk a jól menő vállalkozókat és sok pénzt akarok magamnak, de én nem istenért sem vállalkoznék mert kockázatos és tenni is kell érte" kérdés."
Ez most pont nem olyan. Magam is vállalkozó vagyok, én is látom, hogy a Nyugaton vállalkozók egy jó része a nagyon jó feltételek mellett sem akarja a tisztességes utat járni. Magyarországon még csak-csak érthető a simliskedés, de Nyugaton, ahol a feltételek a magyarhoz képest fényévekkel jobbak, ott érthetetlen a csalások sorozata.
"Én is vállalkozó vagyok és aki minden egyes szabályt betart az nem versenyképes, mert sok forintba kerülnek (és időbe)"
gondolom csudajól fizetheted a dolgozóid.
Semmi gond, egyre kevésbé kaptok dolgozót.
A vér nem válik vízzé.
Beköszöntött a magyar kapitalizmus és azt hitte a sok földesúr hogy majd örökké szinte ingyen fognak neki dolgozni a cselédek.
Ennek az időnek vége!
A dolgozónak már vannak igényei, normálisan akar élni a munkabérből.
"Igen, Magyarországon. De a kérdés most a Nyugaton működő, magyarok által írányított vállalkozásokról szólt. Egyszerűen van egy vállalkozói réteg, aki sehol, semmilyen feltétel mellett nem hajlandó tisztességesen csinálni a dolgát, sajnos.
"
Én mindig jókat derülök azokon az állásokon ahol segély szintű fizetést próbálnak adni.
Irtó rossz fizetésért elvárják a jó munkát.
Hát ez nem így megy.
És azt hiszik rájuk vagyunk szorulva! Nem vagyunk! EZ nem Magyarország hogy aki munkanélküli és nincs senkije az éhen hal, itt az állam nem hagyja cserben az elesetteket, nem szorulunk rá a a létminimum alatti melóra.
A 700 eurós fizetés nem versenyképes, ezt kéne felfogniuk az ügyeskedőknek.
És nem azért ilyen a fizetés mert a magyar olyan szuper olcsón adná a termékeit, erről szó sincs.
A török kifőzde legalább tényleg olcsó. Ott legalább van eredménye a simliskedésnek, mert tény hogy nagyon olcsóak.
De a magyar úgyis drágán árul hogy simlizik.
Miért?
Ezt szokta meg otthon. Hogy el lehet adni a betonkemény lángost 900 forintért, tízszeres haszonkulccsal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!