Fizetésem 50%-t terhelte a végrehajtó, és inkasztózta a számlámat is. Jogosan jár e el a végrehajtó?
#14 Vagy belemegy, vagy nem. Te ezt nem tudhatod.
Ha nem megy bele a kp-be, akkor lehet kérni más családtag számlájára is.
# 18
Ebben igazad van. De amikor ott van az ember 28500 forint felvehető pénzzel (öregségi nyugdíj legkisebb összege), akkor már a megélhetése forog kockán.
Valóban teljesen törvényes, hogy a munkabérből tilt a végrehajtó 50%-ot, és emellett a fizetési számlán lévő pénzt is elviszi, csak nem éppen etikus. Nem azért, mert annyira sajnálom azokat, akik tartoznak, hanem azért, mert ebben az esetben, ha az illető nem bankszámlára kéri a pénzt, akkor máris törvényesen megkerüli a végrehajtást (egyik részét).
Tehát a törvény azokat keményebben sújtja, akiknek van bankszámlájuk, ami szerintem nem éppen arányos.
Kedves kérdező! Én ugyanebben a cipőben vagyok,és most már nagy bajban,mert a végrehajtót nem lehet megtalálni,a Bkk pedig fenyegetőzik.Bkvs büntetésekből került át az ügyem a Bkkhoz,ők a tudtom nélkül átadták a végrehajtónak,aki zárolta a számlám.( semmilyen êrtesítést nem kaptam erről).
Kértem részletfizetést,ők azt állítják kiküldték a levelet,de nem érkezett meg,ezért már az első részletről lecsúsztam,és most egyösszegbe követelik,ês fenyegetőznek.A végrehajtó bujkál,a Bkk is szarik rám,ilyenkor mi a teendő??? Le fognak csukni????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!