Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fizetésem 50%-t terhelte a...

D.attis2016 kérdése:

Fizetésem 50%-t terhelte a végrehajtó, és inkasztózta a számlámat is. Jogosan jár e el a végrehajtó?

Figyelt kérdés
A fizetésem számlára érkezik és azt zárolta a maradék 50%-ot. És valamék nap teljesen kinulázta a számlámat. Azaz 100%-osan terhelt le. Jogosan járt e el?

#bank #végrejatás inkasztó
2016. aug. 9. 18:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
és ha kézbe kérem a béremet! fizetésem felét fogja! arra van lehetőségem ugyebár
2016. aug. 9. 20:15
 12/20 anonim ***** válasza:
51%
kézbe kéred a béred abból is levonják a cégtől.
2016. aug. 9. 20:18
 13/20 A kérdező kommentje:
de akor a bérem 50% fogja vonni nem?
2016. aug. 9. 20:24
 14/20 anonim ***** válasza:
22%
Igen de a munkáltató nem fog belemenni a készpénzes kifizetésbe mert az neki felesleges plusz munka.
2016. aug. 9. 20:26
 15/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! jó éjszakát kívánok mindenkinek
2016. aug. 9. 20:37
 16/20 anonim ***** válasza:
71%

#14 Vagy belemegy, vagy nem. Te ezt nem tudhatod.

Ha nem megy bele a kp-be, akkor lehet kérni más családtag számlájára is.

2016. aug. 9. 20:38
 17/20 anonim ***** válasza:
66%
Kérd a fizetesedet egy csaladtagod számlájára. Akkor "csak" 50 %-ot vonnak.
2016. aug. 10. 07:04
 18/20 anonim ***** válasza:
Még nem látod, de neked is az az érdeked, hogy minél hamarabb kifizesd a tartozást. Vagy életed végéig bújkálni akarsz a végrehajtó elől és soha nem lehet legális jövedelmed? Ne viccelj. Ha fájdalmasan is, de fizesd vissza amivel tartozol és kezdj tiszta lappal. Ne vegyél fel hitelt legközelebb. A bank jogosan járt el.
2016. aug. 17. 16:05
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

# 18

Ebben igazad van. De amikor ott van az ember 28500 forint felvehető pénzzel (öregségi nyugdíj legkisebb összege), akkor már a megélhetése forog kockán.

Valóban teljesen törvényes, hogy a munkabérből tilt a végrehajtó 50%-ot, és emellett a fizetési számlán lévő pénzt is elviszi, csak nem éppen etikus. Nem azért, mert annyira sajnálom azokat, akik tartoznak, hanem azért, mert ebben az esetben, ha az illető nem bankszámlára kéri a pénzt, akkor máris törvényesen megkerüli a végrehajtást (egyik részét).

Tehát a törvény azokat keményebben sújtja, akiknek van bankszámlájuk, ami szerintem nem éppen arányos.

2016. aug. 17. 16:13
 20/20 anonim válasza:

Kedves kérdező! Én ugyanebben a cipőben vagyok,és most már nagy bajban,mert a végrehajtót nem lehet megtalálni,a Bkk pedig fenyegetőzik.Bkvs büntetésekből került át az ügyem a Bkkhoz,ők a tudtom nélkül átadták a végrehajtónak,aki zárolta a számlám.( semmilyen êrtesítést nem kaptam erről).

Kértem részletfizetést,ők azt állítják kiküldték a levelet,de nem érkezett meg,ezért már az első részletről lecsúsztam,és most egyösszegbe követelik,ês fenyegetőznek.A végrehajtó bujkál,a Bkk is szarik rám,ilyenkor mi a teendő??? Le fognak csukni????

2016. okt. 29. 05:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!