Végrehajtó (ha már csak egy ügy van függőben) mikor indíthatja újra a végrehajtást?
Ha a végrehajtó szerv felé tartozol (például NAV), ott nincs végrehajtást kérő. Ha nincs szünetelésre, felfüggesztésre ok, akkor azonnal inkasszálhat.
Ha külső szerv kéri fel a végrehajtót (akár NAV, akár ÖBV), akkor a külső szerv kérésének megfelelően jár el a végrehajtó. Ha ő szünetelést kér, akkor arra a tartozásra szünetel az eljárás, ha megszüntetést kér, akkor arra a tartozásra megszűnik a végrehajtás, ha folytatást kér, akkor arra a tartozásra folytatják az eljárást. Tehát nem utasítja, hanem kéri..
A végrehajtást kérő a neki fennálló tartozásodra tekintettel bármikor "beleszólhat" a végrehajtási eljárásba. De csak és kizárólag a nála fennálló tartozásra, másra nem. Tehát ha több tartozásod is van és azokat egy végrehajtó kezeli, akkor a többi tartozással kapcsolatban nem "rendelkezhet".
Elhiszem. Ilyenkor Neked kell észnél lenned. Mivel a postai út elég hosszú és rögös, ezért ha lehet Te hozd és vidd a két fél közötti tájékoztató leveleket.
Én, ahol kértem részletfizetést és megkaptam, onnan vinnék a végrehajtóhoz egy írásos értesítést erről. Az inkasszó visszavonásáról is lehet kérni igazolást a végrehajtótól, amit személyesen beviszel a bankba, hogy gyorsítsd a dolgokat.
Kb. így tudom elképzelni.
A végrehajtónak is van telefonja, fel tudja hívni a megkeresőt, hogy faxolja már el az éppen aktuális tartozás összegét.
Tehát csak hozzáállás kérdése az egész, de éppen ezért nehéz, mert olyan általában a hozzáállás... :)
... én is kértem meg végrehajtót, hogy a megkeresőnek jelezze, sürgősen szükség lenne az aktuális tartozás összegére. Kb. 10 perc alatt e-mailban leigazolták.
Legyél "finoman" erőszakos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!