2013-ban voltunk végrehajtónál, gyerektartás elmaradás miatt. Novemberben jött a levél az ítélésről, erre a héten felkeresett minket apám, hogy mi azt jogtalanul kapjuk. Mi ilyenkor a teendő? ( Kicsivel bővebben lent! )
2013 nayrán járkáltunk a bíróságra és a végrehajtóhoz, hogy nem fizet apám. 2015novemberében jött a levél a végrehajtótól, hogy megítélt több, mint 100ezret, amit havonta vonnak le tőle részletekben. Ezen a héten, felkeresett apám a lakásunkon, hogy az jogtalanul kapjuk, meg hogy csekkekkel tudja bizonyítani, hogy fizettek..
Na mármost, ha megkaptuk volna, nyilván nem járkálunk 1 hónapot ez ügyben, és nem mentünk volna végrehajtóhoz. A végrehajtó meg utána néz a dolgoknak, nem? Illetve mit lehetne csinálni? Postán meglehet nézni azt, ami bizonyítja , hogy kaptunk e valamit is tőlük egy adott hónapban? Bíróságra menjünk?
Már eléggé idegesek vagyunk miattuk.
Szombaton eljönnek "beszélgetni" , azt várják el, hogy 100at fizessünk neki vissza a kb 160ból...
Még annyit hogy 2013(!) nyarán voltunk a végrehajtónál, és tavaly, 2015(!) nyarán végeztem a tanulmányaimmal! Mert még ezt is belevették , h már nem tanulok, ezért sem kaphatom. De nem értik, h ezt '13ban indítottuk, és most lett eredménye.
Apádnak a bíróságon kellett volna bizonygatnia az igazát, nem civilben.
Fizetésből tiltást ugyanis csak a bírósági ítélet után rendelhetnek el. Ha ott akkor nem tudott bizonyítani semmit akkor ennyi volt, jogos a pénz amit kaptatok.
Ha őt ezek után továbbra is úgy gondolja, hogy nem jogos akkor indítson ellenetek pert és bizonyítsa ott az igazát.
Ja azt írtam is.
Csak úgy felidegesít, hogy nem rendesen fizette, aztán meg ő jön itt cirkuszolni.
Én nem szándékozok egy forintot se fizetni, mivel ha a végrehajtó talált volna rá bizonyítékot, hogy ők már pedig fizettek, akkor gondolom nekünk írt volna, hogy alaptalan a követelés. De ők itt követelik , h mutogassuk a csekkeket, mert h ők megtudják.
Arra is gondoltam már , h lehet hamisakat szed elő,h "igazolja".. vagy nemtudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!