Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mivel teszek jobbat? (Kompromi...

Mivel teszek jobbat? (Kompromisszum vagy makacsság)

Figyelt kérdés

Lenne komoly érdeklődő a házamra, de persze, ahogy az ma lenni szokás - ár alatt.

Ha eladnám 9M-ért, akkor párszázezerből visszaköltözhetnék a szülői házba, de azon van kb 9-10M hitel.

Viszont óriási bonyodalmakkal járna, mert: a párommal együtt megszerettük, hogy magunk vagyunk. Ott egy csomó minden kompromisszumot újra kellene kötni, elszeparálásokat megoldani stb (nem véletlen jöttünk el onnan pár éve) A házam eladásából a teljes fennálló jelzálogot nem tudnám kifizetni, de mindenképpen csökkenthetném annyira, hogy könnyűszerrel törleszthető legyen.

Most: ott fizeti a család a hitelt, fater lakik benne egyedül, közvetlen mellette a testvéremék, mi meg egyik napról a másikra élünk a külön házban. (A tesómék is, fater is, mindenkinél válság van) Nekem nincs munkám, egykori családi vállalkozásunk már igen takarékon működik. Alig tudunk megélni, semmire nem telik már. (A nullánál több, de csak annál)

Ha eladnám a házamat és visszamennénk, akkor szabadulna fel tőke, csak nem tudom, hogy ma bármibe is érdemes beszállni és biztos-e, hogy sikeres lesz az ember és meg tud élni.

A kis házamat én 12M-ért akartam eladni, most 9-et ajánl valaki kp-ben. Mivel vagyok hülyébb? Ha elkótyavetyélem vagy ha kötöm az ebet a karóhoz. Ha egy "varázspálcás tündér :-)" azt mondaná, hogy a 9M-t egy-két év alatt megduplázzuk, mert olyan tuti buli van kilátásban, akkor egyértelmű lenne a döntés. De most nem az, nem tudom mivel teszek jobbat.

2010. ápr. 18. 13:37
 1/1 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés.

Most nem a legjobb ötlet ingatlan eladni. Nincs rá esély, hogy fix állást keress, ha a vállalkozás úgyis haldoklik? Én mindenképpen az időmet próbálnám valamiképpen előbb pénzé tenni mint a házat.

Később gondolom úgyis megint külön akartok majd költözni, és eladni meg venni annak mindig sok a költsége.

Ilyen tuti buli pedig nem létezik, úgyhogy ha mondja is a varázstündér ne add oda neki a pénzt.

2010. ápr. 18. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!