Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Más pénzét utalták át nekem,...

Más pénzét utalták át nekem, mit csináljak vele? Több lent

Figyelt kérdés

Kb 2 hete utaltak a számlámra egy bizonyos összeget nem 100 ezrekről van szó de azért nem kevés pénz amihez semmi közöm azaz nem az enyém és az ország másik végéből...

Milyen következményei lesznek ha leveszem? behajthatják-e később rajtam? vagy lenne-e vmilyen következménye?

Mennyi ideig kell várni hogy ha netalántán jelentkeznének?

Szolnom kéne-e az utalónak erről?

2016. júl. 22. 10:34
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
utald vissza.. probléma megoldva.
2016. júl. 22. 10:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Elég, ha a saját bankodnak szólsz, majd a két bank egymás között elintézi, vagy ott ők megmondják, hogy mit kell esetleg tenned.

Egész biztosan keresik, hogy tévedésből hova utalták, akit megillet, az viszont ki tudja, hogy már mióta várja!

2016. júl. 22. 10:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Behajthatják rajtad. Nézz utána a jog nélküli gazdagodásnak.
2016. júl. 22. 11:11
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
Az hagyján, hogy behatják rajtad de ha megtartod és bebizonyosodik, hogy tudtad, hogy nem jogos akkor még büntetnek is...
2016. júl. 22. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Bűncselekmény, ha nem adod vissza, ezen kívül természetesen be is hajtják. (Jogalap nélküli gazdagodás).

Egyszerű: visszautalod, és kész.

2016. júl. 22. 12:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem utalnám vissza, mert akkor engem terhel a költség. Jelezd a banknak, majd ők intézkednek.

Nehogy már én fizessek, mert más hibázott.

2016. júl. 22. 12:42
 7/8 anonim ***** válasza:
62%

Ilyenért nem lehet büntetést kapni. Az utaló kizárólag polgári úton járhat el, a jogalap nélküli gazdagodás a Ptk-ban van benne. Ha önként nem fizeted vissza, nem tud semmilyen hatósági segítséget igénybe venni, mert itt nem történt szabálysértés vagy bűncselekmény.

Persze nem érdemes pattogni, mert az utalás ténye bizonyítható, alapja viszont nincs, ezért ők fogják nyerni a pert, ha sorra kerül. Ha megkeresnek, érdemes együttműködni. Van rá protokoll, hogy téves utalás visszavonása, ezt az utaló tudja kezdeményezni a bankjánál, és a kedvezményezett félnek hozzá kell járulnia. A manuális, kérdés nélküli visszautalás nem jó ötlet, mert azzal bonyolíthatod a saját életedet, előtte mindenképp egyeztess.

Az mindegy, hogy leveszed-e a számládról, vagy sem. Amikor a bankszámládra került, már a te birtokodban van, jogilag teljesen mindegy, hogy kivetted készpénzben, vagy otthagytad.

2016. júl. 22. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:
73%

A legtisztább az, ha bemész a bankba, megmondod nekik, hogy mi történt, ők felveszik a kapcsolatot az utaló bankjával, az pedig az utalóval, majd a te bankod -remélhetőleg díjmentesen- visszautalja a pénzt a számládról az utalónak.

Ha nem teszel semmi és "lelépsz a pénzzel", akkor később úgyis kitudódik, megkér az utaló, hogy fizesd vissza, ha pedig nem teszed meg, akkor ő bejelentést tesz a rendőrségen, ami befogja rajtad hajtani a lenyúlt pénzt a bankodon keresztül.

2016. júl. 22. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!