Bankkartyaszamomra utaltak penzt, mit tegyek?
Óóóóó, istenem, mikor fogják már megtanulni az emberek, hogy a BANKKÁRTYA CSAK EGY SEGÉDESZKÖZ, nem arra megy a pénz, hanem a BANKSZÁMLÁN VAN A PÉNZ!
Ha a bankkártyád számára utalt valaki, akkor egy idegen ember kapta meg azt a pénzt, nem Te, magyarul nem tudod felvenni.
A bankszámla számodra kellett volna utalni - a kettő nem ugyanaz.
Na, akkor most megpróbálom elmagyarázni, hogy mi a bankkártya ás a bankszámla közötti különbség:
bankszámlán van a pénzed, kártya nélkül is bármikor hozzájuthatsz egy bankfióknál.
A bankkártya csak egy segédeszköz, amivel felveszed a bankszámlán levő pénzt.
Kb. úgy képzeld el, mint egy tányér levest: a tányér a bankszámla, azon/abban van a leves (azaz a pénz)és a kanál (bankkártya) segítségével jutsz hozzá a leveshez.
Amit tudtok tenni, az az, hogy aki utalt, azaz küldte a pénzt, az gyorsan bemegy a bankba és visszahívja az utalást - azaz elmondja, hogy téves számra ment.
Az OTP-nél létezik kártyák közti utalás, kedves hozzászólók. Ugyan valóban a számlára megy a pénz de a kártyaszámot kell megadni.
7*24 órás, OTP bankkártyák közötti azonnali átutalás:
Gratulálok, hogy 0-ára lehúztatok (2-es), pedig semmi hülyeséget nem írtam - mindegy, ez is a gyakori pénzügyi színvonala...
3-as. valóban, csak épp a kérdező egy szóval nem említette, hogy az OTP-nél van, ráadásul, ha így lenne, akkor meg tudná, hogy a kártyával veszi fel a pénzt - szerintem... de mindegy, én nem fogok vitatkozni...
Kérdezőnek: ha valóban a kártyádra utaltak úgy, ahogy a 3-as írta, akkor odamész egy pénzkiadó automatához, beütöd a PIN kódodat és kiveszed a kívánt összeget vagy bemész a számlavezető bankodba és ott felveszed - de úgy drágább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!