Örököltem egy éremgyűjteményt. Ilyen típusú érmék vannak benne pl: Báthory Zsigmond tallérja (20g ezüst, tükörveret) Egy csomó nagyon régi forint érme speciális kivitelben (pl. : labdargú világbajnokság mexikó) Ezek kb. mennyit érnek? (darabonként)
Látatlanban nem nagyon lehet megmondani, főleg nem ennyi infóból.
Íme, egy kis segítség:
De ha beírod a Vaterán azt, amit itt (Báthory Zsigmond tallér), akkor is lesz egy hozzávetőleges rálátásod.
"Esetleg ha ebay-en meghirdetem, akkor többet ér egy külföldi vevőnek, mint amennyiért egy Magyarnak tudnám eladni őket?"
Többe kerül a postaköltség, mint amennyit ér ( pl. a Mexikós)
"Mielőtt az ebay-en árulnád, értékeltesd fel. Mert lehet nem eredeti, hanem másolat és akkor rosszul jársz ha eladod eredetiként."
Bizony-bizony... Most épp ránéztem a Vaterán és van fent egy, de ott fel van tüntetve becsületesen, hogy másolat :-)
Ha eredetiként adod el és nem az, akkor köteles vagy visszavenni.
Az Érem Művészeti Intézet (Kiadó) pl. utánvereteket is gyárt - tehát a Zsigmond tallér nem eredeti, korabeli tallér - így értettük.
Íme:
Budapesten az érmegyűjtők központi boltjában tudnád felértékeltetni, megnézetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!