Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Skóciába megéri kiköltözni,...

Skóciába megéri kiköltözni, illetve kimenni dolgozni?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztunk a haverommal és bátyámmal, hogy kimennénk Skóciába dolgozni jövőre, addig összeszedjük a kezdőtőkét. Vélemény? Vagy melyik országot ajánlanátok?

18/F

2016. júl. 7. 16:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Kimehetsz oda. Vonzó az átszámítva 400k-s fizetés, vehetsz szép kocsit meg lehet nagy tv-d meg jó telefonod, viszont idővel rájössz majd, hogy ugyanaz a senki vagy, mint aki itthon. Inkább tanulj. Tapasztalat; gimis haverjaim is kimentek, most 29 évesen jöttek rá erre.
2016. júl. 7. 16:33
 2/11 anonim válasza:
100%

Mert a gimis haverjai baxtak megtanulni angolul.

Kérdező menj csak ki, megéri!

2016. júl. 7. 16:47
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
A gimis haverok tökéletesen beszélnek angolul, csak hiányzik a szakirányú végzettség. Mit képzelsz, felvesznek anélkül bárhova is az angollal/skóttal szemben? Elárulom, nem fognak, lehet menni a raktárba 1000 fonttért napi 8 órát.
2016. júl. 7. 17:04
 4/11 anonim válasza:
53%
Ja, hogy kapásból úgy gondoltad, hogy a gimis haverjaidat vezérigazgatónak fogják felvenni? Hát igen, aki így megy ki az pofára fog esni.
2016. júl. 7. 17:09
 5/11 anonim ***** válasza:
nem, senki nem hitte azt, hogy azok lesznek, nem voltak ilyen elképzeléseik. Tudták, hogy mi a szitu. Csak egy idő után realizálódik bennük az, hogy inkább tanultak volna valami rendes szakmát és annyit kereshetnének itthon mint kint mint a többi gimis haver. Ennyi. Arra akartam ezzel utalni, hogy 18 évesen nem éppen a legjobb ötlet külföldre menni, ha az embernek van sütnivalója, és lehetne belőle több is, mint egy sima raktáros.
2016. júl. 7. 17:27
 6/11 anonim ***** válasza:
aki szakma nélkül megy ki mégis mit vár? mennyei mannát? ezt kéne sokaknak megérteni, hogy akár hova mész, ha nincs a kezedben egy piacképes tudás, akkor mindig a minimálbér környéki bér fogod kapni.
2016. júl. 7. 20:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Haver... általánosítasz. A srác 18 éves, tehát nem valószínű, hogy van piacképes szakképzettsége.... érted?
2016. júl. 8. 10:41
 8/11 A kérdező kommentje:

Én csak megkérdeztem, nyugi már! :)

Amúgy akartam továbbmenni, csak egyáltalán nem érdekel semmi, és a szakmákat, amiket láttam nos, nem elég piacképesek.

Érettségivel még ott is jobb, mint itthon.

Itt max. 100 ezer.

1000 fontért elmennék raktárba! ;)

2016. júl. 8. 14:15
 9/11 A kérdező kommentje:

Ja, az angol meg elég jól megy.

Külföldiekkel találkoztam már a tánc kapcsán, tartom is a kapcsolatot FB-n, és nem sok probléma akadt, csak eleinte félénk voltam.

2016. júl. 8. 14:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Na látod #6-os, erről beszéltem, elmenne havi 1k-ért dolgozni, mert nyilván vonzóbb mint az itthoni tanulás.

Kedves kérdező, egyrészt megértelek, hogy még nem tudtad eldönteni, hogy mi legyél. Én is váltani akarok, mást tanulni, bárcsak okosabb lettem volna 10 éve, de még nem késő. Másrészt az, hogy jól elbezsélgetsz nem biztos, hogy elég. Majd amikor jönnek a raktárban a tajparaszt angolok vagy skótok, könyörögni fogsz hogy mutogasson, másképp nem fogod érteni őket :D Tapasztalat, ez saját.

2016. júl. 8. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!