A "műszaki bizományi" az zacinak számít? Milyen "szabályok" érvényesülnek ott? (bővebben lent! )
Van a környéken egy műszaki bizományi. Én úgy értelmezem, hogy ez egy zaci. Viszont nem vagyok túl járatos a témában, kérdeznék is párat:
1.Mennyire "kötelesek" ők átvenni az elektronikai készüléket amit be szeretnék adni? (hi-fi torony)
2.Kell-e nekem számlákkal bizonyítani az eredetét?
3.Azonnal fizetnek, vagy elsőre csak "felméri" a tárgy értékét és majd azalpján dönt később? (kellene a pénz)
4.Csak úgy az utcáról bemehetek, vagy időpontot kell kérni?
5.Mennyire "akadékoskodnak?"
6.Mennyit kaphatok egy 2007-es jó állapotú (ritkán használt) erősebb Hi-fiért? (5 CD, 2 kazetta, 400W(?) - erre most nem emlékszem). Egy 5-10 ezer forint környékére lenne szükségem.
Nem zaci vagyis, ha egyszer beadtad akkor egyáltalán nem biztos hogy holnap is meglesz, ha vissza akarod vásárolni (és persze megvan) akkor rohadtul nem érdekel senkit hogy mennyit kérnek érte. Értsd beadod másnap rátesznek egy árcédulát és annyiért veheted vissza nem számít hogy tegnap még a tiéd volt.
Nem kötelesek egyáltalán átvenni semmit. (ha jó állapotú, van rá kereslet stb akkor persze átveszik)
Jó ha van róla számla, de nem feltétlenül kérik. Mondjuk hogy ha gyanúős hogy "nem a sajátodat" akarod eladni és persze nincs számla akkor elhajtanak (jobb helyen)
Egyébként sokkal egyszerűbb lenne ha felhívnád őket, vagy bemennél érdeklődni, ami tapasztalatomat fent leírtam az annyi hogy pár régi vacaktól így szabadultam meg.
1, nem kötelesek bármit átvenni
2, nem nagyon fognak számlát kérni
3, vagy azonnal, vagy akkor amikor ők eladták
4, utcáról bemehetsz
5, ??
6, ?
Nem kötelesek mindent bevenni, nem is vesznek át bármit.
Szerinted egy 2007-es CD-s használt hifi még piacképes?
Igazából nem zavar, annyira nem kell (útban van, ide-oda pakolom, legjobb lenne eladni, de fogalmam nincs hogyan és hol).
Hi-Fi-re van kereslet vajon, átveszik...? Bizonyítani "tudom", hogy az enyém - igaz csak régi fényképekkel, ha az is megfelel. De nem nézek ki tolvajnak és tényleg nem lopott. Régen kaptam karácsonyra csak sosem kellett. Viszont egy kis pénz jól jönne...
Elég jó állapotban van, igazából még manapság is árulnak talán a boltokban pont ilyen típust (csont ilyen: [link]
Egyáltalán nem néz ki "réginek".
1.Pontosítok: Inkább az érdekelne, hogy mekkora eséllyel vesznek át dolgokat. Hi-Fit vagy ha minden kötél szakad akkor a táblagépet tudom még ott felajánlani (ez is ajándék volt, de sose használtam, nem egy nagy márka, de nem is milliókat szeretnék érte).
Megpróbálnám én jófosáson vagy vaterán elpasszolni de nem tudom hogyan kell egy ekkora dolgot "postán feladni".
Nem szapulni akartam, csak arra céloztam, hogy manapság már változtak az igények, dokkoló, usb, bt, stb.
Eladni, meghirdetni megpróbálhatod a jofogás.hu ill. a hardverapro.hu oldalakon is.
Az egyik zacinak találtam oldalát, írtam nekik levelet, azt ígérte az oldal, hogy már levélben megírják képek és leírás alapján, hogy mire lehet számítani. Remélem átveszik... (eléggé "univerzálisnak" tűnnek).
Annyira talán nem avult el. Egy 20 körüli embernek lehet ez már régi gagyi, de a középkorúaknak pont jó ez, hogy kazetta, cd, mp3 triót lejátszik aztán kész. A "portolás" lehetősége, már csak bónusz.
Legegyszerübb, menj be a bizományiba, és kérdezd meg.
A jofogáson van háztól-házig futár, az oldalon le van írva az ára, a folymata.
Én eladnám ott, csak hogy... Feladom itt Fejérmegye közepén, aztán megveszi egy nyíregyházi akkor beszoptam. Személyesen nem éri meg elvinni, postán nem tudom hogyan kell feladni egy ekkora dolgot...)
Jih, az úgy más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!