Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kéne tennem a jövőbeni...

Mit kéne tennem a jövőbeni lakhatásom érdekében?

Figyelt kérdés

2 és fél év múlva végzek az egyetemen.

Már szeretnék kb rögtön elköltözni, de nem tudok. Egyedül szeretnék lakni de nem tudnék annyit keresni friss diplomásként hogy összejöjjön.

Diákmunkázom, suli időben kb 30 ezret tudok keresni, nyáron 50-et/60-at, amennyit sikerül. Nem sok, és spórolni se tudok belőle.

Már Fundamentán is gondolkoztam, bár pontosan nem tudom hogy működik, meg mennyi idő lenne mire tudnék lakást venni meg annyit keresni hogy be tudjak költözni.

Albérletre meg ugye mint mondtam nem lenne pénzem, és ha mégis, spórolni nem tudnék saját lakásra.

Mit kéne tennem?

2016. júl. 3. 19:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Én is dolgozom de nekem nyár van amire úgy tűnik az írásmódodból féltékeny vagy, mert nekem nem muszáj annyit dolgoznom, mint neked. :*

Na, köszi az építő választ :)

2016. júl. 3. 20:53
 12/13 anonim ***** válasza:

A vak is látja, hogy 30-60 ezres havi bevételből sem albérletet fizetni, sem lakáshitel önerőt/hiteltörlesztőt kigazdálkodni nem lehet. Több opció is van. Többet kell keresned, sokkal többet. Ez rendes állásban az egyetem után nem lehetetlen. A másik, hogy szülői támogatást kérsz. A harmadik, hogy nem leszek mindig egyedül a barátoddal/barátnőddel együtt is bérelhettek vagy vehettek lakást. Ha egyik sem jön össze akkor az igényeid és a lehetőségeid nincsenek összhangban, maradsz otthon.

A legjobb tanácsom, hogy sürgősen keress szakmai munkát még az egyetem alatt, és ne a "tipikus diákmunkákból" legyen bevételed. Egyetem után ott állsz majd ugyanúgy pénz nélkül, 0 releváns tapasztalattal, az kijózanító lesz, hidd el.

2016. júl. 3. 23:46
 13/13 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzből lehetetlen elköltözni.

Nem tudom hol laksz,az ország melyik részén,de csak egy példát mondok.

Egy másfél szobás panel 6-7 millió. Albérleti díja mondjuk 35 ezer,ez szerintem reális. Rezsivel együtt mondjuk 70 ezer.

A lakáskasszát minimum 4 évre kell kötni,havi max 20 ezer forinttal lehet,és az állami támogatás rá 30%.

Ami kamatot kapsz,az a kezelési költséget viszi.

2016. júl. 5. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!