Rendeltem egy laptopot jófogáson, de nem azt kaptam amit ígértek. Mit tehetek?
Hello!
Rendeltem egy laptopot, amit meg is kaptam és jól is működik, de nem új. A hírdetésben az állt, hogy a laptop bontatlan. De mikor megkaptam már be volt lépve rá egy windows account, ami ezt kizárja. Először gondoltam csak tesztelve volt, de egy kis idú elteltével rájöttem, hogy az aksi kb 1:30 órát bír ki, ami kizárja, hogy új legyen.
Aztán neten rákerestem a szériaszámmal, hogy mennyi garancia van rá, és már csak 86nap, és majdnem 2 éve aktiválták a hivatalos garanciát. De ő adott egy garancia lapot amin az áll, hogy 1 év garancia van rá ami most kezdődött. Gondolom ez nem hivatalos garancia.
Összegzés:
A laptop, aminek elvileg újnak kéne lennie, nem új. Ezen kívül semmi baja.
Mit tehetek?
Köszönöm a segítséget!
"Mit tehetek? "
Megmondom: örülhetsz annak, de nagyon-nagyon, hogy annak ellenére, hogy a Jófogáson vásároltál, mégis kaptál EGY LAPTOPOT! (nem téglát, nem könyvet, stb), AMI RÁADÁSUL MÉG MŰKÖDIK IS, és saját elmondásod szerint JÓL!
Nos, ekkora szerencséje kevés embernek szokott lenni a Jófogáson, ahol se értékelésük nincs az eladóknak, se semmilyen úton módon nem lehet leellenőrizni, hogy kivel állsz szembe és mit fog küldeni?
Gondolom az illető szám.gép szerelő, megjavította, adott rá egy egyéves garanciát és kész.
Éppenséggel írhatsz az eladónak, csak semmi értelme - nem fogja visszavenni a gépet - mivel a Jófogáson semmi perc alatt lehet törölni a hirdetést, már azt sem fogod tudni bebizonyítani, hogy az volt benne: új.
Szerintem örülj a gépnek, használd és jegyezd meg: csak olyan oldalon vásárolunk terméket, ahol van értékelése az eladónak és az lehetőleg sok-sok pozitív :-)
A csalók közt találtál egy embert, aki csak füllentett.
ne menj sehova, nem kell tenned semmit, még garanciát is vállalt egy használt laptopra!
Tessék, olvasd el ezt és örülj, hogy nem így jártál (2-es vagyok):
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
1. használd a Vaterát inkább, ha már így akarsz vásárolni (reg.hez kötött, biztonságosabb rendszer);
2. jószerivel semmit nem tudsz tenni, az eladó jó indulatán múlik, visszaadja e a pénzed, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!