Aliexpressen rendeltem, valaki segítene nekem?
Életembem először rendeltem Aliexpressen egy ruhát 58 dollárért, ingyenes szállítást kértem (kínai posta). Erre írt az eladó nekem egy levelet, hogy:
hello,friend
nice day!
the dress has been send to you on today by DPD need 7-10 days arrievd to your place,please waiitng for the dress.
if you have any question,please contact with us.
waiting for your reply.
best regards
mire én:
Hello! Thank you for your letter. I ordered the dress with free shipping. How many dollars the DPD?
a válasz:
the shipping fee is free,please waiting for it.
Erre ma nézem, hogy feladta a csomagot DHL-el, kaptam követési számot is. Most nekem kell majd fizetni a szállításért? Mert rendelésnél lett volna futáros lehetőség is, de direkt nem kértem, mert 40 dollár lett volna. Nem értem. Így, hogy futárral küldi, lehet ki kell fizetnem a szállítást 40 dollárt, plusz áfát, vámot. Mert úgy olvastam, hogy futár esetében mindig van vámkezelés.
Segítsetek!
DPD vagy DHL? Mindkettő létezik a világon.
A leírásod alapján a DHL-nek majd a vámot és a vámügynöki díjat kell majd kifizetned (utóbbi egy 3000 forint körüli összeg), majd az 58 dollárra a 27% ÁFÁt. Ezek összegét a DHL fogja kérni amikor kézbesít, addig megelőlegezi Neked és befizeti a vámhatóságnak, hogy kézbesíthesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!