Mit tud csinalni ha nem fizetek?
Figyelt kérdés
7evig laktam alberletben egy helyen,es most felmondtam,egy honap felmondasi idovel.az elozo honapot meg kifizettem,az utobbira meg van 2havi kaucio.de most a tulaj szerint az elszamolasnal eleg sok penzt kell meg kifizetni pluszba.en meg megmondtam hogy nem fizetek,nehogymar meg 2honapig fizessek amikor eljottem onnan.fel tud jelenteni emiatt?azt hozzateszem hogy nem adozott utanam.2016. jún. 10. 14:34
1/11 anonim válasza:
... es mire hivatkozik, hogy mire kell 'sok penzt' kifizetni? A kauciodat 'lelakhatod' eppen, ha ezen felul van kovetelese, azt vele kell tisztazni.
Feljelenteni nyilvan nem fog, csak aztan nehogy veletlenul zarat csereljen amig nem vagy otthon...
2/11 anonim válasza:
Volt rezsi tartozásod? Nem fizettél valamit, vagy lelaktad a lakást? Konkrétan mi az a plusz költsége? 1 hónapra miért 2 havi kaucióval fizetsz? Valami itt nem stimmel... Hiszen még neki kéne 1 havit visszaadnia, nem?
3/11 anonim válasza:
nem tud feljelenteni. te tudod feljelenteni őt a navnál. de ha szemét akar lenni akkor kirakhat az utcára, mivel nincs szerződésetek.
4/11 A kérdező kommentje:
mar eljottem onnan par hete.a viz meg villanyora sem mukodik teljesen jol,valanikor a villanyora ilyen digitalis semmit nem mutat.ugye mi szoktuk neki elkuldeni sms-be az oraallasokat,de en mivel tavol voltam par honapig,es a rokonom kuldte el neki hogy mennyin all az ora,most kitalalta a tulaj hogy allitolag a rokonom honapokig kevesebbet olvasott le szandekosan es azt kuldte el neki.es ezert jott ki az elszamolasnal eleg nagy osszeg.merhogy visszamenoleg kiszamolta a kulombozetet.
2016. jún. 10. 15:12
5/11 anonim válasza:
a kauciót lelaktad? Mert ha nem az gondolom fedezi az áram költségeket. egyébként meg ne fizess semmit, ha nem jogos a követelése.
6/11 anonim válasza:
Hagyd a fenébe, hülye ez az ember. Ha meg próbálkozik, akkor mondd meg neki, hogy ha "beajánlod" a NAV-nál, akkor sokkal többet fog bukni az ügyön, mint ha leszállna rólad.
7/11 A kérdező kommentje:
szerzodes van amugy.a lakas meg eleg lelakott is volt mikor kiadta.ebbol a nagy osszegboeg a 2havi kauciomat se akarja levonni mer azt mondta az kell a leltarhoz a vegen hogy mi ment tonkre.semmi szep butor nem volt mikor odamentem leszakadt az agy is.en meg vittem oda szep agyat is meg szekrenyt.azt ott is hagytam neki mer nem tudtam elhozni.o meg az ezer ft-os hajszarito meg a pirszivora tartogatja a kauciot amik tonkrementek
2016. jún. 10. 15:17
8/11 A kérdező kommentje:
mar eljottem onnan par hete.a viz meg villanyora sem mukodik teljesen jol,valanikor a villanyora ilyen digitalis semmit nem mutat.ugye mi szoktuk neki elkuldeni sms-be az oraallasokat,de en mivel tavol voltam par honapig,es a rokonom kuldte el neki hogy mennyin all az ora,most kitalalta a tulaj hogy allitolag a rokonom honapokig kevesebbet olvasott le szandekosan es azt kuldte el neki.es ezert jott ki az elszamolasnal eleg nagy osszeg.merhogy visszamenoleg kiszamolta a kulombozetet.
2016. jún. 10. 15:18
9/11 A kérdező kommentje:
bocsi ezt ketszer kuldtem.a kauciot nem laktam le pont azert hogy fedezze a rezsit amit mar lefogyasztottam.dehat nem eleg neki.meg elvarja hogy 2honapig fizessek mikor eljottem.meg kozolte hogy szeptemberbe jon a futeselszamolas is.gondolom akkor is penz kene neki.aztan egesz telen 30ezret fizettem a futesre.nem is fogok fizetni neki.
2016. jún. 10. 15:22
10/11 anonim válasza:
Benne van a szerződésben, hogy a kauciót felhasználja a "lelakásra", stb? Ha nincs, akkor főleg nincs semmi alapja visszatartani a pénzed. De egyébként nyugodtan mondd meg neki, hogy -ha tényleg nem adózott utánad- szólsz a NAV-nak és megüti a bokáját, szálljon le rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!