Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elfogadható lenne-e ez a...

Elfogadható lenne-e ez a nyomtatvány, foglaló átvételéhez?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy eladtunk egy házat, de csak júliusban lesz a szerződéskötés, addig pedig adnak foglalót. Kérdésem, hogy jó-e ez a nyomtatvány hozzá, vagy inkább Adásvételi szerződés nyomtatványt keressek. A csavar még az egészben, hogy nem a vevők adják át a pénzt, hanem egy megbízott rokonuk, probléma ez, és helyettük aláírhat? Kicsit összecsúsztak a sorok, de nem tudtam máshogyan feltenni.

Átvételi elismervény.

Alulírott …………………..……….…………………………………..(lakcím:………………………………………………………………… ……………………………………, a.n:……………………………………………….szül.hely:……………………………..…szül.ideje

mai napon átvettem

………………………………..……………………………….(lakcím:……………………………………………………………………………….

a.n:……………….………………………………………..szül.hely……………………………………………szül.ideje…………………..

-től

a…………………………………………………………………………………….szám alatti …………………….Hrsz-ú ingatlan foglalójaként…………………………… Ft-ot azaz………………………………………………………forintot.

A felek kijelentik, hogy a foglaló mibenlétét ismerik, az átvételével kapcsolatos jogkövetkezményekkel tisztában vannak. Amennyiben a szerződéskötés a tervezett határidőre a vevő hibájából nem jön létre, úgy a foglalót elveszíti, ha az eladó hibájából nem jön létre, úgy az eladó a foglalót kétszeresen köteles visszafizetni.

A tervezett szerződés főbb elemei a következők:

Szerződő felek:

………………………………………………………..mint eladó

…………………………………………………………mint vevő

A szerződés tárgya: …………………………………………………………………………………. Hrsz-ú ingatlan.

Az ingatlan kialkudott vételára:…………………………………Ft, azaz………………………………………………..forint.

Fizetés módja: Az adásvételi szerződés megkötésekor a kifizetett foglaló összege után fennmaradó…………………………...Ft, azaz…………………………………………………………………..forint.

A szerződéskötés legkésőbbi ideje: ……………………………………………………………………….

Kiköltözés:

Az eladó kijelenti, hogy az ingatlan kizárólagos tulajdonát képezi, per- és tehermentes, a birtokában lévő ingatlannal kapcsolatos információkat nem hallgatott el.

A vevő kijelenti, hogy az ingatlant megismerte annak megvételéről minden információt mérlegelve, szabad akaratából döntött.

………….……………………………………… …………………………………………………..

átadó átvevő

Előttünk mint tanúk előtt:

Név:

Lakcím:

Név:

Lakcím:

2016. máj. 23. 22:35
 1/5 A kérdező kommentje:

Találtam egy még jobbat, és itt linket is tudtam betenni:

[link]

2016. máj. 23. 22:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Miért nem köttök egy ügyvédi segítséggel adásvételi előszerződést?

Sokkal jobban megvédi mindkét felet, mint egy mezei nyomtatvány.

Mindenképp a vevőnek kell aláirni. Vagy ugyvedileg meghatalmazottjanak. És az a legjobb ha utalják a pénzt.

2016. máj. 23. 23:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Foglalót jogszerűen csak és kizárólag az adás-vételi szerződés keretein belül adhat át bárki! Tehát mindenképp el kell mennetek az ügyvédhez (amúgy is el kéne, mert szükség lesz rá az adás-vételhez)
2016. máj. 24. 08:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Írtam az elején, hogy nincsenek itthon, külföldön vannak, és csak júliusban tudunk ügyvédhez menni. Addig az egyik rokonuk van megbízva a pénz átadásával.
2016. máj. 24. 10:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, mert foglalót csak ingatlan adás-vételi szerződés keretein belül adhatsz - azt pedig a tulajdonosnak és/vagy a meghatalmazottjának kel aláírnia.
2016. máj. 24. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!