Ha foglaló ügyvéd miatt nem jön létre, mi lesz?
Ha az ügyvéd elfoglaltsága miatt nem tudott adni időpontot és a foglalóba írt dátum lejárt, mi lesz? Telekvételnél.
Hogyan érvényesül a foglaló? v. vmi más szabály?
Semmi, bukta a vevő a foglalót.
Ugyanis a határidő nem azt jelenti, hogy aznap kell elintézni minden ügyet, hanem azt, hogy LEGKÉSŐBB addig.
Aki az utolsó pillanatra hagy egy adás-vételt az vállalja a vele járó kockázatot.
Igen, a vevőé. Szervezhette volna másik ügyvédhez, szervezhette volna napokkal / hetekkel korábban az adás-vételt és még millió + 1 dolgot tehetett volna, hogy ne hiúsuljon meg a dolog.
A vevő hagyta az utolsó napig húzódni az ügyet, akkor meg beütött a krach. Ezt nem lehet ráverni az ügyvédre.
Ez mind teljesen lényegtelen.
Ha én ajánlom neked, hogy fejeld meg az ajtófélfát akkor az én hibám, ha betörik a fejed? Ugye nem...
Ha csak az ingatlanos a SZERZŐDÉSBEN nem vállalata az adás-vétel teljes lebonyolítását - beleértve a szerződéskötést - is akkor ez az eladó hibája. De ezt csak te tudhatod, hogy van-e ilyen szerződésed.
utolsó:
A kérdező arra kíváncsi, hogyha lejárt az határidő, amit a foglaló átadásánál kikötöttek akkor mi van? (bukja a foglalót)
Jaa, várj. Én félreértettem a kérdést. Azt hittem, hogy a foglalót nem tudták időben átadni.
De ezek szerint a szerződés nem jött létre időben!?
Mert akkor bukja, persze.
De ezek szerint a szerződés nem jött létre időben!?
Pontosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!