Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tenyleg nyomoroghat, igaza van?

Tenyleg nyomoroghat, igaza van?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm apja azt terjeszti saját magáról hogy nyomorog, meg semmire nincs pénze, meg már szinte éhezik pedig 140.000 ft-os nyugdijt kap az apja. Ez joval átlagon felüli nyugdíj. Ebből ő fizet 60.000 forintot a számlára es 10 ezret törlesztőrészletre. Kérdésem az lenne hogy a fennmaradó összeg nem elég neki a

megélhetésre, pl kajára, ruhára, gyógyszerre stb. Vagy csak azért terjeszti ezt magáról hogy másokat lehúzzon, mert utána mindig kölcsönkér pénzt olyan emberektől akik nem tudják hogy mennyi nyugdijat kap, csak elhiszik a nyomorgasarol szóló dumáját.

2016. máj. 15. 12:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

120-130 ezer körül van a medián nettó bér, ezt DOLGOZÓ emberek kapják.

Napi 24 óra hereveréért 140 ezer forint az dolgozó emberek adójából igencsak szép summa.

2016. máj. 15. 17:18
 12/14 anonim ***** válasza:

6-os válaszolónak írnám:

Nem éppen...

Az én szüleim 40 évet (minimum) ledolgoztak, és jelentős részét még nem a minimálbéres rendszerben. De szerencsétlenségükre éppen akkortájt lettek nyugdíjasok, amikor a nyugdíjrendszert az állam frankón megreformálta, és csak 1988-tól nézték a nyugdíj összegének megállapításához a kereseteket, az előtte lévő béreket (ami nyomta volna a nyugdíjuk összegét) pedig nem.

Az Édesanyám a "régi" nyugdíjrendszer szerint 60 ezer körül kapott volna, helyette kapott 34 ezret (elsírta magát), Apám hasonló arányokat tudhat magáénak. Anyám 11 éve nyugdíjas, és még csak most érte el az 55 ezres határt úgy, hogy kétszer adtak neki méltányosságból rendkívüli nyugdíjemelést tekintettel arra, hogy 42 évet ledolgozott teljes munkaidőben.

Nem beszélve arról a sok-sok ezer emberről, akik ugyanazokban az években mentek nyugdíjba, és hasonlóan kiszúrt velük az állam.

Úgyhogy ettől az "ők tehetnek róla" című dumától a bicska kinyílik a zsebemben...

2016. máj. 16. 06:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Ez sajnálatos, de akik 20-30 év múlva mennek nyugdíjba, azoknak valószínűleg már állami nyugdíja sem lesz egyáltalán. Ezzel mindenkinek tisztában kéne lennie, aki most él, tekintve azt, hogy mindig az aktív dolgozók tartják el a nyugdíjasokat, gyerek pedig nem születik, ami születik, az is "C" kategóriás, és az aztán nem sokat fog dolgozni. Ezt előre látva addig kéne dolgoznia rajta mindenkinek, hogy jobb helyzetbe hozza magát, pl. olyan munkakörben dolgozzon, hogy ne minimálbért keressen és félre tudjon tenni, illetve addigra legyen más forrása, pl. ingatlan amit ki tud adni, esetleg kimennie külföldre dolgozni, ha máshogy nem megy.

De azt hiszed talán, hogy tisztában vannak vele az emberek?

Hát itt is az a kérdés tárgya, hogy A MÁSIK mennyit keres, hogy él belőle. Minek? Neked jobb lesz attól, ha ő nyomorog, vagy nem nyomorog? Nem kell neki kölcsönadni, aztán kalap.

Más kérdés, hogy nem bartosiszta életszemlélettel az a 140 kiló a mai világban semmi, én pl. valamivel 250 nettó felett keresek, és abból se marad szinte semmi, mert elviszi hitel, ingatlanok fenntartása és adója, nameg a mindennapi kiadások.

Nade engem nem is érdekel, hogy más meg x6-os BMW-vel mászkál, elég nekem az, hogy meg tudok élni, bízom benne hogy még lesz jobb ennél is, és mire nyugdíjas korba kerülök, tudok mihez nyúlni (említettem ugye az ingatlant, de vannak még más ötleteim is, talán majd könyvet írok).

Én biztos nem fogok a szerencsétlen ügyintézőnek sírni a hivatalban, hogy nem erről volt szó, vagy a szomszédot nézegetni, hogy mije van. MOST van itt az idő, amikor sok munkával, kitartással tudok tenni azért, hogy ne éhbérből tengődjek majd később, és azt is teszem.

2016. máj. 16. 10:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy ilyen bizakodó vagy, és az élet még lehetőséget is biztosít rá.

Ezt sajnos nem mindenki mondhatja el magáról...

2016. máj. 17. 05:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!