Magyarország lakosságának nagy százaléka tényleg pénzügyi és gazdasági analfabéta?
Múltkor a buszon mögöttem arról beszélt egy ember, hogy nem érti ha az államnak nincs elég pénze, akkor miért nem nyomtat többet..
Bár ez már tuti szélsőséges idiotizmus. Legalábbis remélem.
Csak itt, a GYIK-en volt jó pár ember, akinek én magyaráztam el a következőket:
- százalékszámítás
- bruttó és nettó áfakulcs különbsége
- nettó, bruttó és szuperbruttó fogalma
- egykulcsos és többkulcsos adózás mibenléte
- terület és térfogat számítása
Egy érettségizett ember összesen 12 éven át tanul matematikát ebben az országban. Ez az eredménye.
Igen, hála a kádár rendszer népbutításának!
Mikor egy normál, egy munkahelyes adóbevallást könyvelővel csináltatnak nehányan...
A kedvenceim:
Takarítónéni:" há' én nem túlórázok, mer' akkó MÁSIK adókategóriába esek! (2015-ben)"
Emberke reklamál a bérszámfejtésen: "ha szabin voltam, mér'
csökkentették az alapfizetésem, hiszen a szabira az alapfizetésen felül plusz pénz jár!"
Öntudatos adós:"milliós tartozásom van, de havonta fizetnék 5000 ft-ot, hogy nehogy kiessek a fizetési hajlandóságból!"
Legtöbbször a gyik-en:"miattam jöhet a végrehajtó, nincs a nevemen semmi!"
Nénike a vizmű ügyfélszolgálaton: "de a víz alapdíjat azt visszakapom, ugye?"
Ilyeneket hall, olvas az ember...
:-)
Ezt most találtam:
"A kérdező kommentje:
De akkor megtehetem azt,hogy pl. ha van a munkahelyem 20 szabadságom, akkor mindet kiveszem, majd azután új munkahelyre megyek és ott megint kapok pl. 20-at (vagy amennyi arányosan)?"
lol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!