Ha nyernétek a lottón 4 milliárdot mit tennétek, mit vennétek, ha tudatosan akarnátok kezelni, és nem csak herdálni?
Én szerintem: egy külföldi hegynél egy falusi nagy házat (szerelmese vagyok a csodás tájaknak,hegyeknek),mondjuk 200-400 millióba ,2-3 autót,felhasználást tekintve ( 1 sportkocsi,1 családi nagy autót,és egy átlag vagy antik autót) ,meg egy bűn nagy lakókocsit (túraőrült vagyok).
Aztán szerintem itt kifújna az egész amit magamra,ezt szerintem laza 500 millióból meglehetne,és sokat mondtam,mondjuk 3,5 milliárd van,1,5 milliárdba ingatlanokat,nem feltétlen drágákat ,kiadnám,fix összeg,ha valahogy beütne a nagy krakk ,akkor pénzzé tehető,és fixen termel,olyasmire hogy napi szinten előre fizetős kiadó lakás pl : turistáknak egyéb ,1-1 fix lakás albérletnek,egyetemistáknak egyéb.1500 millióba azért azt mondom átlag 8-10 millióba lehet venni,persze BP-n több,vidéken kevesebb ,de 10 milliós átlagba 150 lakás,ha 70 ezer havonta (albérlet,turistáknak napi kiadós drágább) az 10,5 milliós bevétel,persze adók meg minden,de 5 millió minimum.
Még elvileg 2 milliárd van.
Vennék 30-40 autót vegyesen,autókölcsönzőt nyitnék pl : 300 millióból ,1.7 milliárd maradékot meg zárolnám különböző számlákon.
Ha minden jól megy elvbe 8-10 milliós havi tiszta bevétel sem rossz dolog.
Ti,hogyan csinálnátok?
3 milliárdot betolnék kis kockázatos részvényekbe, befektetési alapokba, stb. Persze nem egy helyre és egy dologba mindet, hanem felaprózva. Ha hozna 2%ot évente stabilan, az akkor is 60 milla.
1 milliárdnak meg biztos a seggére vernék. utazás, házak vásárlása, bár lehet inkább bérelném azokat, meg autókat.
Fölpróbálnék pár toppmodellt is a pénzből.
#4 szerinted ki az a hülye aki ilyen kis porfészek országban marad, ah milliárdokat nyerne?
első dolgom egy repülőjegy vétele lenne innen jó messzire, olyan országba,a hol az átlaghőmérséklet nem egy 20 fok alá egész évben.
12:38!
Te vagy falusi vagy az fix. Azoknak ilyen beszűkült a gondolkodásmódjuk. Aki nyer, nem veri nagy dobra, és vagy csöndben meghúzza magát egy darabig, vagy lép azonnal valahova máshova.
# 4
Az elmúlt 5 évben az 5-ös lottón 17 telitalálat volt. Ez eleve nagyon kevés. Ennél évente több politikus stróman lesz (tíz)milliárdos, mégsem hallasz róluk.
De számoljunk egy kicsit:
Az átlag nyeremény 1,5 mrd forint volt, de ha "rendes" statisztikát akarok csinálni, akkor kiveszem belőle a legkisebb és legnagyobb nyereményt, így már "csak" 1,3 mrd az átlag nyeremény.
A legtöbb ember ebből a családnak szétossza a 25%-át kb. azonnal. Vagyis marad neki 975 milliója.
Kis kiegészítő információ:
2016-ban ahhoz, hogy a 100 leggazdagabb magyar közé bejuss 6,8 MILLIÁRD forint volt az alsó határ. A 970 millió jó eséllyel a top 1000-be sem biztos, hogy elég.
Innentől kezdve nem gondolom, hogy nagyon feltűnőnek kellene lennie egy lottónyertesnek. Több milliárdost is ismerek személyesen (nem egy, hanem több milliárdos vagyonnal), meg sem mondanád róluk, hogy mennyire tele vannak.
Szia!
Nekem első dolgom lenne, hogy felújítsam a saját és a szüleim lakását. 2 db új autót vennék, egy suzuki swiftet és valami konolyabbat családi utazásokhoz (de max bmw-t, sose vennék ferrarit meg ilyen feltűnő luxusautót). Aztán építtetnék egy szép új házat 5 szobával valahol egy közeli faluban, szomszédok ne legyenek közel. Valamint a Balatonparton vennék egy nyaralót. 2 bátyámnak adnék a pénzből, mert sokat köszönhetek nekik. Az egyetem után vállalnék 2-3 gyereket. A maradék pénzt a szüleimnek adnám. Kb ennyi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!