Interactive Brokers - kell ez nekem?
Interactive Brokers? Életemben nem hallottam még róla, pedig jó pár éve tőzsdézek.
Amerikai székhelyű brókercégre akarod bízni a pénzed?
Áruld el nekem, légy szíves, hogy ha "lenyúlják" a pénzedet, mint Budacash és Quastor, akkor hogy fogsz érvényt szerezni a jogaidnak?
Odautazol Amerikába és "kiperled" belőlük?
Utánanéztél már annak, hogy ott is van-e befektetővédelmi alap, ami legalább egy részét visszaadja a pénzednek (ha szerencséd van)?
KBC Equitasnál is lehet külföldi részvényekkel kereskedni és tuti van más brókercég is, csak most nincs időm utánanézni...
"Életemben nem hallottam még róla"
Ezzel nem dicsekednék a helyedben, tekintve, hogy ez a legnagyobb retail broker az USÁ-ban.
Lehetőleg ne magyarországon nyiss brókerszámlát, kicsit a faxom tele van már azzal hogy amit azok a magyar kocsogok lenyúlnak, azt betétbiztosítás néven rajtunk verik le. :)
Egyébként #4 (asszem) +1, én is az interactive brokers-t ajánlom.
Masodik, tenyleg nagy tozsdes lehetsz, ha nem hallottal meg IB-rol. Meg vicces, hogy Budacash és Quastor-hoz hasonlitod, meg a feltetelezes, hogy lenyuljak a penzem. :D
En csakis kizarolak kulfoldi cegen keresztul fogok tozsdezni, es hogy van fiokhalozata MO-n, hatalmas minusz pont, a dijaikbol a szolgaltatas minosegere koltsenek, ne teljesen felesleges irodakra, lehessen mindent online intezni gordulekenyen.
Elso, igen, most mar latom en is, hogy esetemben IB-nel lenne havidij.
Most nezem KBC-nek a dijszabasat, egy amerikai tozsdere adott megbizas dija 0,25-0,35%!
IB-nel ez 0,1%. :D
"Lehetőleg ne magyarországon nyiss brókerszámlát, kicsit a faxom tele van már azzal hogy amit azok a magyar kocsogok lenyúlnak, azt betétbiztosítás néven rajtunk verik le. :) "
Az USA-ban szerzett jövedelmed magyar adóalanyként ugyanúgy itt adózik, tehát max számlavezetési díjat és tranzakciós díjat spórolhatsz az IB-vel. A kérdező hosszú távon gondolkodik, ha megvesz egy papírt a KBC-nél 0,35%-ért 0,1% helyett gyakorlatilag semmit nem jelent. Ha minden nap kereskedik, akkor persze drága, de erről nincs szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!