Szerintetek bunkóság az hogy nem adok jattot, ha számomra nem jó a kiszolgálás egy étteremben? Na és újságárusnál sem adok jattot! Ez baj?
Szerintem nem baj. A borravaló azért is van, hogy a megelégedettségünket kifejezzük. Ha nem vagy elégedett - sőt, talán elégedetlen vagy - akkor mire is adnál borravalót?
Az újságos: már ott is szokás jattot adni? Én sem szoktam...
Az újságos részhez: én diákkoromban béreltem egy elég nagy forgalmú pavilont nyári munkában. Jóleső érzés volt jattot kapni, mert az jött le belőle, hogy a munkámat becsülik. Természetesen némi fizetésnek mondott alamizsnával a Hírker is "becsülte", de azt azért kaptam, hogy ott ülök és megcsinálom a remittendát, kipakolok, bepakolok, kiszolgálok. Az, hogy a nagyforgalmú pavilon azért is mehetett zökkenőmentesen, mert én az összes (nemtudommár mennyi, moondjuk 300) fajta újság, bkv jegy, sorsjegy, cigaretta etc. helyét reflexből pontosan tudom, és nem kell keresgélnem, már csak rajtam múlott. Éppezért egy 15 fős sor utolsó vásárlója is elég hamar kapta meg a cuccát, gyorsabban mehetett a dolgára, mert nem volt szerencsétlenkedés. Vagy pld. volt, aki kartonszámra vette a cigit, és ha félreraktam neki, 100-assal honorálta (és ez 10 éve szép jatt volt).
Na, én ezidő óda tudom, hogy az újságos is ember, és reggel 5-től este 7-ig igen sokat dolgozik a pénzéért, és bizony megfelelő jattot is adok érte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!