Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nincs benelentett munka...

Ha nincs benelentett munka viszonyom. Nem fog járni nyugdíj?

Figyelt kérdés
Anyósom azon aggódik, hogy 3 gyereket nevelek/kettő egyetemre megy, a kicsi most megy általánosba,alkami és nem bejelentett munkáim voltak mellettük / Hogy nem fogok kapni nyugdíjat ha megöregszem ...Bár szerintem addigra úgy eladósodik az ország,hogy senki nem kap. Szóval a kérdésem mennyi idő kell a minimál nyugdíjhoz, és a gyes beleszamit e a három gyerekkel? Köszönöm

2016. ápr. 6. 21:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%
De a sima öregségi akkor is jár ha nem dolgoztal soha? Csak ugy alanyi jogon? Én azert kérdem mert én se dolgozom. De van befektetésem.inkabb azt fizetem. De akkor mellé jón még a zsebpénznek az öregségi ha elérem a nyugdijkorhatárt?
2016. ápr. 7. 23:39
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező drága, ha semmit nem tettél bele a közösbe, akkor mégis milyen alapon szeretnél kivenni onnan?
2016. ápr. 8. 01:21
 13/15 liveto válasza:
Hogyha dolgozol sem fogsz akpni semmit. Nincs kassza az országban, üres. Ami van, az meg magán kézen...
2017. szept. 20. 18:00
 14/15 anonim ***** válasza:
azért nem egészen...
2018. jan. 21. 15:20
 15/15 anonim ***** válasza:

""#7 Ez a nyugdíj téma egy műbalhé.

Valamit úgy is fogsz kapni, nem fognak több millió embert az utcára lökni.""

Az hát, vicc

Csúnya is lenne mert akkor a hetven nyolcvan ill kilencven után születettek jelentős részének előfordulhat h nemhogy negyven év munkaviszonya nem lesz talán még húsz se .Hozzáteszem ez nem felétetlenül az őhibájuk de benne van a pakliban ez is .

De ha nem biztositana az állam az embereknek semmiféle nyugdijcélú támogatást időskorukra akkor úgy kb 2040 környékén az eu szociális biztosa azért alighanem kérdőre vonná a magyar államot vajon hogyan lett itt hirtelen egy-másfélmillió (közel)inaktív korú utcán élő hajléktalan.?Mi lennénk az eu legnagyobb csöves country ja. Az azért már látványos szám lenne,(ha azt vesszük hogy jelenleg kb ötvenezer hajléktalan él magyarországon) és ők csak azért nem kapnának semmiféle nyugdijat mert nincs meg a negyven év munkaviszonyuk?Dehogy..Ilyen a világon nincs.15év munkaviszony után is jár az ún; rész nyugdij , 20év munkaviszony után pedig a minimál nyugdij,illetve meg hát

természetesen szakmunkástanuló/szakközépiskolai tanuló évek is beleszámitanak a nyugdijévekbe a jogviszony igazolás szempontjából.

2018. jan. 21. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!