Tényleg ilyen egyszerű a pénzmosás?
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
A második válasz: "Tegyük fel van egy jelentős jövedelmed utcai rablásokból, de abból a pénzből nem vehetsz BMW-t, mert az adóhatóság esetleg megkérdezi, hogy hogyan telik rá a rajz-ének tanári fizetésedből. Ezért nyitsz egy mosodát, amibe ugyan alig járnak kuncsaftok, de kiállítasz hamis számlákat jó sok ruhamosásról, a kasszába meg a rablásból jövő pénzt teszed. Így le vagy fedezve, nyugodtan költheted a az illegális forrásból jövő pénzed."
Nem akarok ilyesmit csinálni csak meglepődtem hogy "ennyi"! Azt hittem azért ez bonyolultabb...
Mondhatnánk, hogy ilyen egyszerű, de a pénzmosásnak azért van költségvonzat is.
Ha pl mosodát nyitsz és hamis számlákat állítasz ki róla, akkor a fiktív számlákat le kell adózni, kb a (bűncselekményből származó) betét 40%-a (nagyságrendileg megy adóba).
Vannak olcsóbb megoldások is, a pénzmosás a világ egyik legnagyobb iparága, általában 20%-os költségoldallal (tehát a bűncselekményedből származó pénz 80%-át használhatod fel végeredményben, a többit valamilyen formában le kell adóznod).
Amit kettes írt, sajnos abban is igaza van, kormányunk hozott egy adóamnesztiás kiskaput, miszerint ha a stabilitás számlára elhelyezel 5 millió feletti összeget, akkor pár év múlva adómentesen, hozamokkal kiveheted (ha előtte veszed ki akkor büntetőkamatot vonnak le, de már akkor is tisztára van mosva). Még szerencse, hogy csak 5 millió felett lehet berakni pénzt, így a kispályás adócsalók nem, csak a nagyobb kaliberű bűnözők tudnak adót csalni. (Privát megjegyzés: szerintem ilyen is csak nálunk van, hogy bűnözőket nyíltan támogat a kormány.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!