Lejjebb fognak menni a jelenleg túlárazott lakások szerintetek? Pl cirvin sétány a 8. Ban
Amit linkeltem az 50 méterre van a Corvin mozitól, konkrétan pont a mögötte lévő utca, a Corvin áruház mellett lévő épület... Ha neked 50 méter ilyen sokat megér...
Az meg, hogy a tervasztalon mi mennyit ér nem sokat számít. Lehet 50e/nm-es burkolatok lettek lerakva, stb... Ennyiből nem lehet megmondani.
Az viszont tény, hogy krvára nem ér 100 millát az a kecó ott.
Néztem abban a házban vagy mellette v.melyik házban egy 2. Emeletit. Kísértetiesen ilyen a berendezése giccses stb. Ami ennél nagyobb baj hogy lepukkant a ház, a lakas hiába van felújítva ezer hibája van.Ég és föld nem lehet összehasonlítani egy uj építésűt a régi hazakkal.
De a kérdés nem is erre irányul.
Vajon ezeknek a túlárazott lakásoknak lemegy e az ára, vagy emelkedni fog?
mert arra gondolok azért mégis csak a 8.. Nem egy dunapart, vagy vár csak az árai már majdnem ott vannak. Emiatt félek egy zuhanástól. Mert aki még 2-5 éve vett nagyon jól járt. De aki most vesz... Nem tudom..,
Én arra nem számítanék, hogy túl sokáig felfele mennének az ingatlanárak, ugyanis a CSOK és az 5%-os ÁFA törvény az új ingatlanok felé viszi a vásárlói szokásokat. Ez pedig törvényszerűen húzza magával (lefele) a használtpiacot.
Én még max. 1 évet adok addig, míg elkezdenek masszívan csökkeni az árak (ha nem is "durran lufi" de csökkenni fognak), addigra normalizálódik újra az új ingatlan piac.
A bérlés más tészta, ott hosszú a megtérülés (min. 10 év), arra tippelni is nehéz. De kiadni ingatlant tuti nem a legdrágább Corvin negyedbe vennék, mert annyival nem lehet drágábban kiadni...
Teszem azt amúgy szimpla matek:
Ha egy 100 millás lakást kiadsz havi 1000 EUR-ért akkor rosszabbul jársz, mintha egy 25 milliósat kiadsz havi 90e-ért... Közel 20%-al rosszabb lesz a megtérülési rátája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!