Élhetünk az Online vásárlás utáni elállással az alábbi esetekben?
1. Ha csomagban vásárlunk valamit pl. van a csomagban több (2-4db) ugyanolyan alkatrész, szerszám, stb. és nekünk csak 1db kell akkor lehet olyant hogy 3db megvásárlásától elállunk és 1db-ot megtartunk?
2. Ha több dolgot rendelek, amit csomagként szállítanak ki és emiatt a garanciákat is egy papír tartalmazza és én csak az egyik termék vásárlásától állok el, ez lehetséges?
1 eset: nem, vagy visszaküldöd a teljes (gyártói/forgalmazói) egységcsomagot, vagy megtartod mindet
2 eset: igen, el lehet állni a rendelés egy részétől is
Válaszomban csak magyarországi vásárlásról írok, mert nem tudom, mi van külföldi webáruház esetén.
Picit sarkítok, de így érthető.
Veszel egy pár cipőt, de csak ballábas kell. Nem küldheted vissza csak az egyiket. Jó, ez elég szokatlan. Ne komolytalankodjak.
De hatos csomagolású sörből sem küldhetsz vissza kettőt. A cukorkákból sem öt szemet.
Vélemény, nem tény: én úgy gondolom, a részleges lemondás akkor sem működik, ha az a hat sör 6 önálló üveg, nem egy csomag. De ebben tévedhetek.
A visszaszállítás költsége téged terhel.
És az is biztos, hogy ha a rendelésre kedvezményt kaptál, az sem jár.
Pl. ha egy összeghatár felett ingyenes a kiszállítás, de te egy részét visszamondod, akkor nem csak a visszaszállítást kell neked fizetni, de az eredetit is.
Vagy ha egy tétel ezer forint, de ha veszel belőle 10-et, akkor csak 9 árát kell fizetned, akkor is a kedvezményed elvész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!