Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Neten hogy tudok vásárolni?

Neten hogy tudok vásárolni?

Figyelt kérdés
Hogy kell ilyen bank kártyát csinálni és van annak fenttartási költsége? (nem nagyon értek hozzá)

2016. febr. 13. 01:01
 1/4 TR75 ***** válasza:

Én a CIB Bankot ismerem, itt úgy van, hogy van egy folyószámlám, aminek van egy alszámlája, amivel a neten vásárolhatok. Ezen az alszámlán nincs pénz, csak ha átvezetem az adott összeget (tehát "átutalom" az alszámlámra), tehát nincs olyan, hogy valaki csak úgy "leszedi" a pénzem. Ha vásárolok valamit, előtte átvezetem az összeget az alszámlára, hogy aztán a neten le tudja húzni a webshop (vagy épp az, akitől vásárolok). Ehhez az alszámlához tartozik egy internetkártya, aminek a száma, az érvényessége és a biztonsági kódja is kell a vásárláshoz, tehát nem csak "lehúzza" az összeget a bolt, hanem nekem ezt a három számot is meg kell adnom a vásárláshoz. Ez így biztonságos, havonta rendszeresen fizetek ezzel a módszerrel (számlákat is), sosem volt probléma.

És még egy: bár fizikailag az internetkártya úgy néz ki, mint egy bankkártya, de nincs rajta mágnescsík, sem chip, ezt fizikailag nem tudom vásárlásra használni, kizárólag interneten.

Nálam ez díjmentes (nincs havidíj).

2016. febr. 13. 03:36
 2/4 A kérdező kommentje:
steam-en működik?
2016. febr. 13. 09:23
 3/4 A kérdező kommentje:
és ha csinálok akkor nekem is díjmentes?
2016. febr. 13. 09:24
 4/4 TR75 ***** válasza:

Igen, Steamen is fizettem már vele.

Ingyenes a dolog, tényleg nincs havidíj. Nekem Classic magánszámlám van, teljes körű internetbankkal hozzá.

De egyszerűbb, ha felhívod a bankot, vagy bemész személyesen.

De azt újra elmondom, én a CIBnél vagyok; hogy mi van máshol, azt nem tudom.

2016. febr. 13. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!