Hogyan fektethetek kőolajba?
Sziasztok!
Laikus vagyok a pénzügyekben, de egy ideje követem a kőolaj árfolyamot és az ezzel kapcsolatos híreket. Mivel úgy gondolom, hogy 1-2 éven belül jelentősen emelkedni fog az ára szeretnék befektetni kőolajba. 1 millio forinttal tennék próbát, amivel az sem baj, ha akár évekig áll benne a pénzem. Lehetőleg nem tőketételes megoldást szeretnék, hanem 1:1 arányú részvényt, törekedve a biztonságra.
Hogyan tudom ezt megtenni legjobban? Mikre érdemes figyelnem? A Plus500 és hasonló szoftverektől félek, a bankomban pedig csak pislogtak a kérésre, nem tudtak segíteni.
A hozzáértő válaszokat előre is köszönöm!
A legkönnyebben szerintem certifikátokon, ETF-eken, befektetési alapokon keresztül. Határidős olajat is vehetsz megfelelő brókercégnél persze.
Certik pl. itt vannak:
Certifikátokkal próbálkozz. Csak került el a tőkeáttételeseket, meg azokat amiket nem értesz. Ajánlanék egy kis összefoglalót a témában, bár ez maximum az érdeklődés felkeltésére elég, de mindenképp hasznos: [link]
Szükséged lesz egy brókerre, akinél értékpapírszámlát nyithatsz. Mindenképpen banki háttérrel rendelkezőt válasz (OTP, Erste, KBC, stb.) A Plus500-tól való félelmedet megértem, valódi pénzt ne bízz rájuk, bár a demójuk igen jó. Én egyébként a KBC-t ajánlom az olcsó számláik miatt, és az értékpapír kínálatuk miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!