Mennyit ér a mesterséges gyémánt?

Az igazi töredékét.
Egy fülbevaló talán 80.000 egy ugyan ilyen gyémánt ami igazi talán 500.000-1.000.000 között mozogna árban.
Természetesen ugyan olyan karát de rá lehet keresni.

Mekkora a kő?
Nekem volt egy nehezebb, fehérarany karikagyűrűm egy pötty (kb. 1 mm, karátra nem emlékszem, de valami 0,0x) mesterséges gyémánttal, ami a gyűrű árát egy tízessel dobta meg, amikor vettem, plusz tízezer luxusadó, az egész olyan 80-90 ezer lehetett vagy 10 éve.
Nem szerettem, úgyhogy el akartam adni, több helyen is megkérdeztem, de mindenhol azt a választ kaptam, hogy a "gyémánt" benne sz*rt sem ér, csak az aranyat tudják átvenni súlyra. Lehet, átvertek, aztán újraértékesítették az egész gyűrűt, de vagy 5 helyen megkérdeztem.
Lehet, egy nagyobb már ér valamit eladásnál is.
lemaradt:
a felső része a kőnek 5mm*5mm

Oké, én ezt bevinném felbecsültetni pár helyre. Maga a gyűrű nem ér semmit, ha csak aranyozott, de lehet, valakinek kell egyben az egész, és akkor még többet is kapnál, mint külön a gyémántért.
Ha minden rendben van vele, ez azért nem icipici összeg lenne, a pontos számokért nézz utána neten.
igen nézegettem. Nekem tetszettek azok a számok.
Válaszaitokat nagyon szépen köszönöm

Kb semmit ha nem igazi a gyémánt.
Max anyagáron átveszik anyag áron+ pár ezer a kő miatt.

Az aranyozott anyagnak kb. nincs értéke és nem is tudnak vele mit kezdeni, viszont a gyűrűnek van.
Ezért írtam, hogy szerintem úgy lehet a legtöbbet kapni érte, ha valaki lát fantáziát a gyűrűben és egy kis felújítás meg tisztítás után továbbértékesítené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!