Melyik a legkeményebb anyag?
Figyelt kérdés
A világon mi az előforduló legkeményebb anyag? Azt tudom, hogy a természetben a gyémánt, de létezik-e annál keményebb mesterséges anyag?2014. jún. 4. 21:50
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
Telefonról vagyok és egy vita eldöntéséhez volt rá szükség, és mivel korlátozott a felhasználható adatforgalom, így nem álltam neki telefonról google-t használni. :(
2014. jún. 4. 22:16
3/8 anonim válasza:
Hat ez rohadt hulye erv, ha helyette a megnyitottad gyk-t.
4/8 A kérdező kommentje:
Hülye érv vagy nem, az adatszámláló nem hazudik...
2014. jún. 4. 22:33
5/8 anonim válasza:
Mellesleg ez a cikk egy rakas sz.r, lehet, hogy csak a forditas miatt (az eredeti cikkre mutato link halott), de egyszer hajlitasrol beszel, mashol meg kemenysegrol - a kettonek semmi koze egymashoz.
6/8 A kérdező kommentje:
A célnak tökéletesen megfelelt, a vita tárgya az volt, hogy létezhet-e a gyémántnál is keményebb anyag, szóval ha a cikk nem is teljesen valóságos, arra elég, az " ellentábor " is körültekintsen a témában és ne jelentse ki simán a " nem létezik " -et mintha ez így is lenne.
2014. jún. 4. 22:54
7/8 Wadmalac válasza:
A cikkben egyetlen helyen, láthatóan hibásan szerepel a keménység. Itt valójában csak nagyobb szilárdságról van szó, aminek a kapcsolata a keménységgel nem feltétlenül arányos.
A grafénnek is csak a szakítószilárdsága magasabb.
Egy kicsit jobb válasz, bár ez tulajdonképpen gyémánt, csak mesterséges nanopálcikás:
Ez már jobb:
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2014. jún. 5. 16:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!