Miért mondják, hogy a pénz nem számít?
Már a csapból is ez folyik, hogy nem a pénz számít, nem a pénz a lényeg, de amikor az embernek nincs egy váltás ruhája, és gondot okoz az étkezés, az azért igenis pénz.
Most akkor?
Esszeru hatarokon belul nem szamit.
Ez olyan mint ha azt mondanak, hogy a levego nem szamit, nem azert elsz, hogy lelegezz, otezer mas dolog van ami fontos.
Ja. Egesz addig amig van levegod :)
Ilyen a penz is, amikor van annyi, hogy ne kelljen honaprol honapra gorcsolnod, hogy lesz e mit enned, hogy tudod e fizetni a lakbert es nem kerulsz utcara, nem kell lyukas cipoben kitelelned, szoval ha az ilyenekre jut, onnantol mar nem alapfeltetele a boldog eletnek.
A penz nem boldogit, de a hianya boldogtalanithat.
Én tapasztaltam mindkettőt...volt dögivel is és volt hogy napi 800 ftot költhettem ,hogy kijöjjek.
Számít a pénz , de nem a legfontosabb bizonyos területeken.
Pl. Én amikor megismertem életem párját ezelőtt 10 évvel pont nem volt munkája.
Őrlödött , hogy mit tud nekem nyújtani, hogy áll így a szüleim elé stb...de ez nem érdekelt, mert nem játszott magát mutatta...összeköltöztünk, még fél évig kerestünk állást aztán összejött majd többet keresett mint én...azóta is mondogatja , hogy más nő elhajtotta volna de én bíztam benne és örökre hálás lesz érte és azért hogy boldog kis családunk lehetett.
Nos...itt a pénz nem számít.
Mint írták..összefüggés kérdése.
Nem azt mondják, hogy a pénz nem számít, hanem hogy a pénz nem boldogít! De ha alapvető lakhatási, vagy élelmezési, létfenntartási gondokat okoz a hiánya, akkor persze, hogy számít.
Ha a lahatás és a megélhetés okés, akkor van az, hogy a pénz nem boldogít. Saját gyerekemről hozom a példát, aki 6 éves. Ha fizetésnapon tudok venni neki egy mathbox kisautót, akkor annak nagyon tud örülni. De ha erre nincs pénzem, elnézem nyáron a kertben, ő falevelekkel, háncsdarabokkal és a kukorica csutkával is olyan autós üldözéses jeleneteket tud játszani, hogy a fantáziáját Spilberg is megirigyelhetné. Szóval tökmindegy, hogy ezer forintos matchbox-szal játszik, vagy kukorica csutkával.
Szerencsére a lakhatással nincs gond, és a kajára is általában telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!